A la urbanització de Santa Margarida hi conviuen 18 nacionalitats diferents

0
707

La manca d’equipaments municipals i el poc teixit associatiu són aspectes que es destaquen de l’enquesta veïnal


 

La urbanitzacio de Santa Margarida de Roses acull un total de 18 nacionalitats diferents, segons l’enquesta que ha presentat l’Ajuntament al veïnat. L’estudi es va iniciar fa uns mesos per conèixer la realitat social del barri i el 12 de novembre passat es van donar a conèixer oficialment davant un gran nombre d’assistents. Un fet que va valorar molt positivament la regidora d’Acció Social, Esther Bonaterra.

Pel que fa a les diferents nacionalitats que conviuen al barri, són majoritàries les de França, el Marroc i Alemanya. Aquesta diversitat és valorada negativament pel 13% dels enquestats i valorada positivament per un 31% mentre que al 53% li resulta indiferent que al seu entorn hi visqui gent procedent d’altres països, ètnies o religions. Una altra dada fa referència a la llengua: el 25% de residents d’origen europeu parla català i el 22% l’escriu, mentre que en el cas de persones nascudes a altres indrets del món, aquests percentatges ascendeixen al 44% i 34%, respectivament.

FORÇA ATUR. Amb una taxa d’atur més alta (22%) que la de la resta del municipi (13%), el 29% de les llars disposen d’un ingressos mensuals per sota dels 1.199 €. El 30% presenta dificultats de pagament dels deutes hipotecaris, lloguer o subministraments.

El 71% dels enquestats perceben el barri com a segur, tot i que un 29% de persones tenen la percepció de poca seguretat. Com a actuacions prioritàries, proposen millorar la recollida de brossa, millorar els espais públics del barri, reforçar les mesures de seguretat i millorar la xarxa de transport públic.

POC TEIXIT ASSOCIATIU. Les principals conclusions derivades de l’estudi són l’alta coexistència i diversitat de la població resident, una manca d’equipaments municipals i poca presència de l’administració al barri, i el poc teixit associatiu existent. En aquest sentit, de fet, només existeix l’associació de veïns de l’edifici 600.

L’enquesta es va fer sobre 201 habitatges, 463 persones, que representen un 19% de la població empadronada a Santa Margarida. El 88% dels enquestats resideixen tot l’any a l’habitatge. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li