46.253 raons

0
1751

En els darrers mesos, han estat recurrents els articles d’opinió que expressen preocupació per l’empobriment d’una part molt important dels veïns de la ciutat i una certa crisi estructural d’aquesta. Segons el padró municipal d’habitants, el passat 1 de gener del 2017, la ciutat de Figueres tenia 46.253 habitants , i segueix augmentant la seva població.

No vull ser pessimista, però el que sí que és cert, és que hem patit una crisi econòmica que ha remogut els fonaments de la societat, l’atur ha augmentat, s’han precaritzat moltes feines i les promocions immobiliàries inacabades, s’han convertit en visions quasi fantasmagòriques, alhora que moltes famílies, perdien la seva llar en mans de les entitats bancàries, que van socialitzar les pèrdues, però en van privatitzar els beneficis.

La ciutat ha crescut en dimensions, hem assolit infraestructures com l’estació del TAV, que ens connecta amb França i Barcelona en pocs minuts, però mantenim gairebé els mateixos equipaments públics que fa trenta anys i un POUM obsolet, que ja no aporta solucions de creixements sostenibles i lògics de la ciutat.

Cal buscar un nou rumb, nous horitzons, per una ciutat amb un gran potencial humà i de situació geogràfica, però això vol dir, que tothom hi ha de col.laborar ; tan els membres de la corporació local com la societat civil, si volem un futur millor, caldrà que tothom s’hi impliqui.

El repte per la nostra ciutat és majúscul, seríem capaços avui en dia de fer una obra com la de la Rambla?, sense estridències i amb la visió de futur que van tenir els nostres avantpassats? O de promoure una associació com el Casino Menestral? (que està esperant poder acabar les obres des de fa més de deu anys¡). Ens cal, entre tots, cohesionar la ciutat, recuperar l’orgull, recosir barris, possibilitar la plena ocupació i de qualitat, la formació continuada, agitar la vida cultural, construir equipaments públics, tan necessaris com el nou pavelló d’esports municipal, dignificar la pista d’atletisme, la segona biblioteca, una nova piscina coberta, centres cívics, vivers d’empreses…. sí tantes coses, però amb només la implicació d’uns quants no serà possible…

Per això, és el moment de començar aquest camí demanant al govern municipal que faci les primeres passes, com per exemple l’execució de la partida pressupostària corresponent als pressupostos participatius ( per import de 750.000 euros), en la qual entre tots, començarem a decidir les inversions als barris de la ciutat, les següents passes seran importants, tenim 46.253 raons per fer-ho.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li