25 anys d’amistats als Aiguamolls

0
1104

L’entitat es va crear l’any 1992 per donar a conèixer els valors del parc i integrar-lo a l’entorn, i actualment ja té 886 socis


Donar a conèixer les vàlues dels Aiguamolls de l’Empordà, i conscienciar la població de l’entorn per aconseguir que el parc natural s’hi integrés i fos atractiu i formatiu per a tot tipus de visitants. Aquests són els valors a partir dels quals, l’any 1992, un grup de simpatitzants van fundar l’APNAE (Associació d’Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà). I d’això ja fa 25 anys.

Un quart de segle després, l’entitat té 886 socis, mig miler dels quals participen regularment en les activitats que organitzen. Unes activitats que inclouen des de sortides fins a conferències, passant per campaments de natura, viatges o tallers, entre d’altres. I que enguany es complementaran amb una programació paral·lela per celebrar el seu 25è aniversari.

Entre les propostes més destacades, han dissenyat un logo commemoratiu. Es tracta d’un disseny de Sergi Ricart inspirat en un bitó que va dibuixar Toni Llobet, autor del logo principal de l’APNAE. Aquest logo il·lustrarà una edició especial de la revista que edita periòdicament l’entitat, El Bruel, i també s’ha plasmat en un pin que es lliurarà a tots aquells que són socis de l’entitat des de fa 25 anys [imatges de dalt]. A més, s’ha estampat en una samarreta.

Però el gruix de la celebració es farà a finals d’aquest mes, amb el Cap de Setmana dels Amics dels Aiguamolls. Seran tres dies farcits d’activitats en què es projectarà la pel·lícula El viatge de l’Unai (divendres, 27); es farà una sortida ornicològica per la badia de Roses i el cap de Creus, i una passejada per Vilaüt (dissabte, 28), i també una gran festa familiar al mateix parc natural (diumenge, 28).

Niu de cigonya al bell mig d’Empuriabrava

Veïns d’Empuriabrava van detecar fa uns dies un niu de cigonya blanca al bell mig de la trama urbana. Una parella d’aus l’havien construït a dalt d’una palmera morta per la plaga de l’escarabat morrut i hi hi estaven covant quatre ous. Del cas en destaca que l’arbre està al peu d’un dels carrers més transitats de la marina. Aquest no és el primer cop que es fa una troballa així: l’any passat ja van localitzar dues parelles de cigonyes que havien nidificat en uns jardins de Castelló, al costat de la basílica i del rec del molí. Actualment calculen que al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà n’hi ha unes vuitanta parelles.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li