244 denúncies per consum o tinença de drogues al carrer

0
638

En el que portem d’any la Guàrdia Urbana de Figueres ha tramitat 332 denúncies en aplicació de la llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, segons l’Ajuntament de Figueres


En el que portem d’any la Guàrdia Urbana de Figueres ha tramitat 332 denúncies en aplicació de la llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, segons l’Ajuntament de Figueres. Del total de denúncies, 244 es corresponien a consum o tinença de drogues a la via pública.

En 26 ocasions el consum o tinença ha estat realitzat per menors d’edat, motiu pel qual s’ha ofert als menors i als seus pares suspendre la tramitació del procediment a canvi de realitzar un programa de mesures alternatives a la sanció, consistent en una formació de conscienciació de les problemàtiques associades al consum d’aquestes substàncies i a les drogoaddiccions. En aquest programa hi participen els tutors i els mateixos menors denunciats.

La majoria de multes tramitades s’han realitzat mitjançant els dispositius de gossos canins. El vicealcalde de Figueres i regidor de Seguretat, Pere Casellas, declara: «La pressió de l’Ajuntament en aquest tema de consum a la via públic és constant». Casellas afegeix que «la intensificació dels dispositius amb gossos canins n’és un exemple».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li