‘17600’ Revista o pamflet?

0
13289

L’altre dia a la bĂşstia de casa m’hi vaig trobar una revista, una revista que es diu 17600 Revista de Figueres. La vaig agafar contenta, la veritat, sempre fa il·lusiĂł rebre notĂ­cies de la teva ciutat, saber què passa, què s’hi cou, entrevistes a personatges interessants de la ciutat… pujava contenta les escales de casa, i amb ganes de llegir-la. A mĂ©s, posava que era la nĂşmero 1,o sigui que les podria guardar totes. A mi que m’agrada la lectura estava com una nena amb sabates noves per tenir davant meu una nova ediciĂł per devorar. A mĂ©s a mĂ©s, parlava de la meva ciutat! Que bĂ©!

Però quan vaig començar a fullejar-la la il·lusiĂł inicial s’anava convertint en certa decepciĂł. No era la revista que m’esperava, com la que fan a molts pobles i ciutats, on informen de successos recents, entrevistes, fets que han esdevingut… sinĂł que simplement era un fullet informatiu de les coses que l’Ajuntament havia fet i es dedicaria a fer. Em va donar la sensaciĂł que simplement s’informava el ciutadĂ  dels objectius aconseguits per l’actual equip de govern . A les Ăşltimes pĂ gines es donava veu als grups de l’oposiciĂł, suposo que era inevitable pel consentiment de la publicaciĂł. TambĂ© en aquestes Ăşltimes es fa referència als anys de vigència d’algunes institucions, suposo que per omplir i dissimular.

Diverses qĂĽestions ,les quals cita l’honorable alcaldessa a la presentaciĂł de la revista sĂłn discutibles i fan pensar. D’acord que moltes poblacions tenen revistes mensuals o trimestrals, però normalment sĂłn de caire privat, econòmicament es nodreixen d’anuncis dels comerciants o empresaris de la poblaciĂł. SĂłn riques en informaciĂł sobre esdeveniments que han tingut lloc al poble en concret, s’hi troben entrevistes i notĂ­cies interessants, aixĂ­ com l’actualitat polĂ­tica dels plens, les opinions de les diferents forces polĂ­tiques que estan dins l’Ajuntament… com El Llaç d’UniĂł de Molins de Rei. A part de nodrir-se econòmicament d’anunciants, tambĂ© tĂ© subscriptors.

Una altra qüestió que grinyola és la tirada d’exemplars i el desig que arribi a tots els figuerencs. No quadra –i no sóc de números–, perquè la tirada és de 20.000 exemplars i la població de Figueres és de 45.700, com no ens la passem uns als altres, difícilment arribarà a tots els veïns.

D’altra banda, també s’haurien d’analitzar els costos que comporta aquesta edició. És Figueres una ciutat on tots els ciutadans tenen les necessitats bàsiques cobertes, on tots els carrers estan ben asfaltats, on hi ha tots els equipaments nous i que el ciutadà necessita per destinar una partida a fer una revista que el seu cost surt íntegrament de les arques de l’Ajuntament? No crec que estiguin per llençar coets i malgastar les partides pressupostàries amb aquests assumptes no prioritaris. Afegir que les informacions donades, poden sortir publicades perfectament als dos diaris comarcals que hi ha. De fet, ja hi surten setmanalment. Qui es vol informar sap que en disposa d’exemplars gratuïts a la biblioteca municipal.

Ull! En mirar la data “hivern 2017”, me n’adono que ja som al 2017, i que a mitjan del 2019 tornen a venir eleccions municipals. Ara arribem al cap de carrer. Potser treure la revista el 2018 hagués estat massa descarat? Quins criteris s’han seguit per la distribució dels exemplars?

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li