151 accions per «sacsejar» Figueres

0
1403

El govern quadripartit presenta el Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023


El nou equip de govern de Figueres va presentar la setmana passada el Pla d’Acció Municipal (PAM) 2019-2023, que preveu un total de 151 accions que formen part de 18 punts estratègics. Aquests punts s’agrupen en tres grans eixos: «La ciutat d’oportunitat per a tots: una Figueres amb més qualitat de vida i cohesió social» –als llistats, en marró–; «Ciutat oberta i ordenada: posar-se al dia redreçant el rumb» –als llistats, en blau fosc–, i «Capital compromesa: recuperar la capitalitat de Figueres» –als llistats, en blau clar–.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, argumenta que «la ciutat necessita una sacsejada i un projecte de futur que li faci recuperar la capitalitat», i avança que «aquest full de ruta vol assentar les bases de la transformació que creiem que Figueres necessita en els propers anys». Qualifica el PAM d’«ambiciós, realista i transformador», però admet que «la situació no serà fàcil». Tot i això, assegura que de fet el PAM ja s’ha començat a aplicar, i que a molt curt termini ja es notarà, per exemple, una millora substancial de la neteja i la seguretat, i també les «noves maneres de fer».

Entre les accions que ja s’han començat a aplicar, aquesta setmana començaran les trobades per crear un nou model de festa major per als joves de la ciutat que substituirà l’Embarraca’t. Segons fonts municipals, «no es tracta de portar les barraques al centre, sinó d’establir un canvi de paradigma en la manera com la ciutat percep i viu la festa major». A més, fa tres setmanes que es van licitar les obres per construir el pavelló nou, que serà una realitat el 2021.

PLA D’INVERSIONS I POUM. Un dels punts més importants del PAM [vegeu-los tots als llistats] és un pla d’inversions que va associat a una diagnosi que ja ha fet l’Àrea de Serveis Urbans. Han analitzat la ciutat al detall (des de la situació de l’esport local fins als metres quadrats d’asfalt que cal reparar), i ara polítics i tècnics estan pactant una temporalització de les inversions que cal fer a 20 anys vista. Això no obstant, el vicealcalde, Pere Casellas, avança que en un termini de 6 o 8 anys «es pot tenir la ciutat relativament bé».

Una altra de les accions destacades és la redacció del nou POUM. El regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, destaca que per redactar-lo és cabdal crear la figura d’un director d’Urbanisme. I avança que esperen poder-lo tenir a principis del 2020.

El nou PAM també preveu la creació d’una escola municipal de música i arts escèniques; la creació d’una xarxa de centres oberts per treballar amb joves i infants vulnerables; la implantació de les regidories de Serveis Comunitaris i Participació, i de Comerç; la divisió de la ciutat per districtes; la projecció de la segona biblioteca; la creació del Consell Municipal de Cultura; l’ampliació del parc d’habitatge públic a 200 pisos; la redacció d’un Pla de Seguretat; la contractació de vigilants municipals per fer tasques de convivència i mediació, la creació de l’Oficina dels Animals, o la feminització del nomenclàtor.

  • Pots consultar les accions del PAM, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li