146.000 euros per fer més segura la cruïlla de la Pujada del Castell

0
749

El projecte porta per títol «Millora de la seguretat i l’accessibilitat a una cruïlla de l’N-IIa: Av. Salvador Dalí – Pujada del Castell» i té un cost previst de 146.000 euros


L’Ajuntament de Figueres ha aconseguit una subvenció del Departament d’Interior per habilitar un pas de vianants segur i accessible a la cruïlla entre la Pujada del Castell i l’avinguda Salvador Dalí. El projecte porta per títol «Millora de la seguretat i l’accessibilitat a una cruïlla de l’N-IIa: Av. Salvador Dalí – Pujada del Castell» i té un cost previst de 146.000 euros. Aquesta xifra l’assumirà la Generalitat a través de la convocatòria «Subvencions als ens locals de Catalunya per al desenvolupament d’actuacions vinculades a la mobilitat segura, sostenible i intel·ligent, la pacificació del trànsit i la reducció de l’accidentalitat en l’àmbit urbà».

El projecte previst inclou la realització de les següents actuacions: habilitació de passos de vianants a la intersecció entre la Pujada del Castell i l’avinguda Salvador Dalí; instal·lació de semàfors per regular el trànsit a la cruïlla; renovació de les voreres per fer-les accessibles, inclosa senyalització podotàctil per a persones invidents i adequació de la senyalització horitzontal i vertical de la cruïlla, inclosos senyals de trànsit i informatius.

La titularitat de l’avinguda Salvador Dalí és de l’Estat, que ja ha emès l’informe favorable perquè Figueres pugui portar a terme les obres. L’actuació ha estat una reclamació històrica de l’Ajuntament de Figueres, com es reflecteix al seu Pla de seguretat viària, que identifica la cruïlla entre l’avinguda Salvador Dalí i la Pujada del Castell com un dels punts del municipi amb més perillositat i problemes de mobilitat.

L’alcaldessa, Agnès Lladó, parla d’un «encreuament que sempre ha estat conflictiu per la situació amb el trànsit de l’avinguda Salvador Dalí i que tallava la continuïtat entre la Pujada del Castell i l’accés a la fortalesa. Quan haguem finalitzat les obres, Figueres podrà gaudir d’un accés al castell de Sant Ferran dignificat i adequat per a tothom». El regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, ha destacat: «Això ens ajudarà a ordenar d’una manera més eficient al trànsit i afavorir la convivència entre vianants i vehicles».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li