130 artistes ofereixen una visió de la dona contemporània a ‘Empordoneses’

0
887

L’any passat es va celebrar la primera edició d’Empordoneses, una mostra multidisciplinària i col·lectiva que va aplegar una norantena de creadores i que va realitzar tot un seguit d’accions artístiques a la ciutat de Figueres. El motiu unificador sota el qual treballaven era el mateix: donar una visió de la dona contemporània en el sentit més ampli del terme.
Des de dimarts passat la ciutat torna a viure sota el mateix influx. La diferència, però, és que Empordoneses 2011 ha crescut en tots els sentits: ha ampliat la seva participació (130 artistes), ha obert la convocatòria als homes i ha augmentat el número d’accions paral·leles que organitza.
“Hem inclòs la visió de l’home per guanyar en perspectiva. Volem que ells també puguin expressar-se”, explica Pilar Farrés, coordinadora de la mostra. Pel que fa a l’augment de participants, Farrés treu importància al fet dient que “els artistes s’engresquen molt fàcilment”. Però el cert és que només La Ruta de l’Art de Castelló d’Empúries pot rivalitzar en nombre de participants.

40 exposicions. Per gaudir d’alguna de les múltiples representacions d’Empordoneses només cal passejar-se per la ciutat. Una quarantena d’espais acullen algun tipus d’exposició. En concret, 38 botigues exposen alguna peça, ja sigui una fotografia, un quadre o una escultura. I set espais més organitzen una col·lectiva amb entre deu i quinze obres: la Galeria Dolors Ventós, la Biblioteca (a la fotografia), el Teatre Municipal, el Consell Comarcal, el cafè Dalicatessen, el Cafè dels Tints i l’Aljub.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li