11-S: Catalunya es prepara per una altra jornada històrica

0
1397

La plaça Maria Cristina serà l’epicentre principal dels actes d’una Diada 2019 que apunta a ple absolut


 

La Diada 2019 inclourà, com ja comença a ser tradició, la manifestació de l’11 de setembre organitzada per l’ANC, amb el suport d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Si bé és cert que es fan nombrosos actes arreu del país, el protagonisme l’agafa una vegada més la ciutat de Barcelona. Amb el lema «Objectiu: independència», la manifestació intentarà construir una estrella vista des de l’aire a la plaça d’Espanya amb una de les cinc puntes més allargada. La manifestació vindrà clarament marcada per la falta d’entesa entre els principals partits independentistes, i amb l’ombra de la sentència del judici de l’1-O surant a l’ambient.

ACTE CENTRAL. L’organització ha dividit en 37 trams el recorregut que conformarà la manifestació. Segons la població dels assistents i la disponibilitat d’espai del tram, se’ls assigna una zona que hauran d’ocupar a les 16 h. A les 17.14 h començarà l’acte central a l’escenari situat al final de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Aquest acte està dividit en tres seccions. La primera intentarà mostrar la diversitat de la nostra societat. La segona està encaminada a explicar què és el que podem fer com a societat en conjunt. La tercera i última part està destinada a enviar un missatge al Parlament i al govern. Per concloure l’acte es cantarà l’himne dels Segadors. Es preveu que tingui una durada aproximada de 45 minuts. A diferència d’altres anys, l’organització ha intentat centralitzar-ho en un punt: «Hem cercat una plaça gran on conflueixin carrers grans, perquè volem representar que, des de camins diferents, hi ha un punt de trobada que és la independència», va dir la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, a la conferència de premsa de presentació.

LA PRÈVIA. L’ANC ha preparat diversos actes durant tot el dia. Des de les 10 h, a l’Espai Eines de País al Pla de Palau de Barcelona ja es faran activitats per conscienciar de la necessitat d’apoderar la ciutadania en el procés cap a la independència. Al cap d’una hora hi ha programada l’actuació del grup musical infantil Xiula a l’Espai Òmnium, al passeig de Lluís Companys. A les 12 h hi haurà l’acte «Pels drets i les llibertats, Absolució!». A les 13 h començarà un aperitiu solidari a favor d’Open Arms amb concerts de Txarli Brown i la Rumbesca.

EL POST. Els actes continuaran quan acabi la manifestació central. Cap a les 18.30 h a l’escenari situat al passeig de Lluís Companys començaran els concerts gratuïts, que s’iniciaran amb una cercavila rumbera transfronterera, formada per més de set músics d’arreu dels països catalans. La festa continuarà amb les actuacions de Rumba Gipsy Cat i Mishima. Tancarà l’acte l’actuació del grup propietari d’èxits com L’estiu és llibertat o Volcans, els calafellencs Buhos.

INSCRIPCIONS I SAMARRETES. Com cada any, l’Assemblea ha posat a la venda una camisa especial pel dia de la Diada. En aquesta ocasió la peça és de color blau turquesa, amb detalls grocs. Incorpora un estel al pit, que simbolitza l’objectiu de la independència. L’entitat ha anunciat que de moment s’han venut més de 270.000 samarretes, i ja hi ha més de 460.000 inscrits.

UBICACIÓ. La comarca de l’Alt Empordà estarà assignada a l’àrea 1, a l’avinguda Maria Cristina, concretament al punt número 4. Aquest any es comparteix tram amb l’ANC del Baix Empordà. Segons les dades facilitades per l’organització, el tram està actualment «quasi ple». La majoria dels 37 trams estan en una situació similar, la qual cosa fa preveure una altra Diada històrica.

SENSE POLÍTICS. Els polítics no podran accedir a la zona de convidats. El secretariat nacional de l’ANC va decidir-ho per una majoria molt àmplia, a conseqüència del malestar recollit per nombroses delegacions territorials per la poca unitat estratègica dels partits independentistes. Sí que s’habilitaran quatre grans zones, per a la gent gran, dones embarassades, gent amb necessitats d’atenció especial i famílies amb nadons. Cada espai estarà delimitat per tanques, i tindrà una superfície de 80 m2 amb ombra, cadires i lavabos adaptats, i amb la presència de personal sanitari per si s’hagués de resoldre qualsevol emergència mèdica. Estaran situats als trams 2, 9, 16 i 23.

 

  • Pots consultar els autobusos de la comarca programats, aquí. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li