Xerra Xerra Cotxe, el xat que connecta usuaris i conductors per anar a Figueres

0
2255

Els municipis utilitzen els xats de les aplicacions mòbils per organitzar viatges a Figueres fent servir cotxes particulars


Xerra Xerra Cotxe, així es diu el grup de WhatsApp de Sant Climent Sescebes en què s’organitzen viatges d’anada i tornada a Figueres. Tot va arrencar el 15 de juny, quan un regidor i un membre del grup de joves van anar afegint gent al grup de mica en mica. La iniciativa, tot i estar impulsada des de l’Ajuntament, va comptar amb la col·laboració d’un grup existent que ja hi havia. Actualment al grup hi ha 47 participants i cada dia hi ha gent que sol·licita algun viatge.

La primera tinenta d’alcaldia, Natàlia Torrent, explica que «l’Ajuntament n’esta una mica al marge, però quan ho vam penjar al Facebook hi va haver un boom durant dos dies», i afegeix que «funciona molt bé, i moltes vegades hi ha dues o tres opcions de viatge». El grup l’integren membres de totes les edats, i tot i que no hi ha cap norma especifica, no s’hi inclou cap persona que no sigui coneguda per algun component del xat. «S’ha de vigilar, perquè al grup hi ha menors», matisa Torrent. Els viatges són totalment gratuïts, i els detalls els concreten els mateixos usuaris al canal general, o per conversa privada.

Un cas similar el trobem a Lladó, on el regidor de Cultura, Jordi Puig, ens explica que hi ha dos grups de WhatsApp amb què la gent queda per fer viatges fins a Figueres. Els dos grups, un de 40 persones i l’altre de 25, aproximadament, han estat impulsats per iniciativa ciutadana. Tot i això, des de l’Ajuntament volen «donar-li suport a partir de les necessitats de la gent que l’està utilitzant», comenta Puig. Un dels dos grups l’utilitzen majoritàriament adolescents que encara no tenen carnet de conduir, i així troben una solució al problema de les anades i tornades de Figueres.

Transport sanitari col·lectiu. A Viladamat no tenen cap grup de WhatsApp per fer viatges a Figueres, però tenen un sistema per facilitar els transport cap a la capital de l’Alt Empordà. Es tracta d’un acord entre diversos ajuntaments i una empresa de taxis de l’Escala, que compleix les tasques de transport sanitari col·lectiu. L’usuari contacta amb l’empresa per pactar el viatge, i des de l’Ajuntament se’n subvenciona una part del cost. La secretària, Marta Claret, considera que «és un bon sistema per una població com la nostra. El mes passat 7 persones van sol·licitar el servei», i afegeix que «és un mètode recurrent que s’ha anat escampant».

EL BON ÚS DE LES APLICACIONS. Iniciatives com el Xerra Xerra Cotxe són un clar exemple de com es pot utilitzar la tecnologia de manera positiva. Sobretot quan està clarament enfocada a resoldre una necessitat: «El grup només es fa servir pel que toca, ningú escriu res que no es necessiti», clarifica la primera tinenta d’alcaldia de Sant Climent Sescebes. Una altra manera de treure’n profit la trobem a la iniciativa que faran aviat a Lladó. L’Ajuntament té previst impulsar un nou grup de WhatsApp per transmetre informació als habitants. «Volem utilitzar-ho com un nou sistema de comunicació pel poble», comenta Puig.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li