Xavier Amiel: ‘Durant aquests anys no se’ns ha estat dient la veritat, Ă©s imperatiu fer una auditoria’

0
1282

Xavier Amiel Ă©s el candidat a l’alcaldia de Figueres per Canviem Figueres


 

On creu que ha malinvertit el govern de Figueres durant aquest Ășltim mandat?
Amb els immobles que s’han comprat sense saber l’Ășs que se’ls donaria.

QuÚ ha fet bé el govern?
Toquem les àrees que toquem
amb urbanisme s’han inhibit; amb persones, ja es veu com està la ciutat, i amb economia tampoc podem felicitar-los. La veritat, no trobem res perquù com a ciutadans ens puguem sentir orgullosos.

Amb qui pactarien i amb qui no?
Tenim clar que hi ha d’haver un canvi, la resposta ja porta implĂ­cita el motiu pel qual nosaltres ens presentem per liderar aquest projecte. Tenim les mans lliures, ens obrim a pactar amb totes aquelles forces progressistes que considerem oportunes per a la ciutat. Seria bona una alternança i en aquest moment al govern li convĂ© passar a l’oposiciĂł.

Com pensen revertir els índexs de pobresa i el risc d’exclusió social?
El tema de les persones Ă©s prioritari i aquĂ­ entra de ple el tema de la cohesiĂł i la integraciĂł. Per aixĂČ apostem decididament per, en primer lloc, aplicar les ordenances de civisme i convivĂšncia, aplicar-les amb rigor; fomentar els valors cĂ­vics, i sobretot, promoure la formaciĂł dels joves. Hem de treure del carrer aquests que ni treballen ni estudien, se’ls ha de formar. Aquests han de trobar feina el dia de demĂ  i sĂłn el nostre futur.

Si la decisió està a les seves mans, quan entraran en servei el tercer pavelló i la segona piscina? I amb quin finançament?
Aquest tema ja ens l’hem trobat i s’haurĂ  de tirar endavant, perĂČ Ă©s discutible si la inversiĂł a realitzar convĂ© fer-la ara o tenim altres prioritats. Tenim una ciutat molt desendreçada i quan entrem a l’Ajuntament haurem de veure quina capacitat d’inversiĂł tĂ© aquest consistori. Volem saber el deute i per aixĂČ demanarem una auditoria. Creiem que durant aquests anys no se’ns ha estat dient la veritat i hem de saber on som, Ă©s imperatiu fer una auditoria.

L’obertura de Las Vegas ha estat un fracàs?
A qui no li agrada tenir un cinema a prop de casa seva? PerĂČ jo crec que el contracte no ha estat ben negociat, i aixĂČ Ă©s un altre problema calent que ens veiem venir quan estiguem a l’Ajuntament. AixĂČ costarĂ  molts diners. Estem veient que no es va negociar bĂ© i, per tant, crec que Figueres i els seus ciutadans en pagaran les conseqĂŒĂšncies.

QuÚ cal fer amb la plaça de Braus?
Francament, no la tenim, perĂČ s’hauria de fer un concurs d’idees i de propostes per veure quin Ășs li podem donar. És veritat que al costat hi haurĂ  un aparcament dissuasiu com Ă©s el del camp de futbol i, evidentment, no hi farem un altre pĂ rquing. És un cas mĂ©s d’equipaments comprats sense saber quĂš s’hi faria. Un altre exemple, la Casa Nouvilas.

Digui’m amb una frase en quĂš es diferencien les seves propostes en els segĂŒents Ă mbits:
– Seguretat/Civisme
Aplicar amb rigor les normes de convivĂšncia i civisme. Han estat tancades en un calaix durant molt de temps i ara s’hauran d’aplicar. Donarem un termini perquĂš la gent pugui assabentar-se que serem rigorosos en l’aplicaciĂł d’aquestes ordenances. Hi ha una permissivitat absoluta. Segurament, amb la policia local no n’hi ha pas prou, ens calen agents cĂ­vics habilitats pel mateix Ajuntament. A mĂ©s, haurem de buscar animadors de barri o animadors de convivĂšncia que ens ajudin a fomentar aquests valors cĂ­vics. El conjunt de tot aixĂČ ens donarĂ  una ciutat molt mĂ©s endreçada.

– Mobilitat/Aparcament
Ens calen aparcaments dissuasius a les avingudes i a les diferents entrades de la ciutat, perĂČ aixĂČ no es pot fer a la babalĂ , hi ha d’haver un raonament i aixĂČ passa per l’aprovaciĂł del POUM. Malgrat que l’Ajuntament actual parla d’acabar el POUM, la realitat Ă©s que el pla estĂ  per començar. Hem de repensar o replantejar la mobilitat a la ciutat i que estigui dissenyada per persones d’aquĂ­, no per gent de fora. TambĂ©, en la mesura que el nostre pressupost ens ho permeti, hem d’acabar les rondes i el tram que Ă©s prioritari Ă©s la ronda nord, que va de la carretera de Portbou fins darrere d’El Motel per passar desprĂ©s per sota del castell.

– Urbanisme i equipaments
La prioritat Ă©s el POUM per tenir-lo acabat a final de mandat, aixĂ­ ja estarĂ­em contents. Pensem que pel centre histĂČric cal un esponjament amb mĂ©s qualitat i menys quantitat, ens cal un pla de millora urbana d’aquells equipaments que estan en estat molt deficient.

Barris
La creaciĂł d’una regidoria de barris i una Ășnica federaciĂł de barris. No pot ser tenir dues federacions com ara, que no estan ni conferederades.

Comerç
Cal una regidoria de comerç que ens ajudi a agilitzar els trĂ mits. AixĂČ seria tant per a la creaciĂł de noves empreses de comerç com d’altres que entren en el sĂČl urbĂ  de Figueres.

ImmigraciĂł
Qualsevol ajuda social s’estudiarĂ  valorant el grau d’integraciĂł a la societat figuerenca. Nosaltres, perĂČ, tambĂ© hem de facilitar aquesta integraciĂł. El sentiment de pertinença a una societat Ă©s bĂ sic. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li