Xavier Amiel: ‘Durant aquests anys no se’ns ha estat dient la veritat, Ă©s imperatiu fer una auditoria’

0
1372

Xavier Amiel Ă©s el candidat a l’alcaldia de Figueres per Canviem Figueres


 

On creu que ha malinvertit el govern de Figueres durant aquest Ăşltim mandat?
Amb els immobles que s’han comprat sense saber l’ús que se’ls donaria.

Què ha fet bé el govern?
Toquem les àrees que toquem…amb urbanisme s’han inhibit; amb persones, ja es veu com està la ciutat, i amb economia tampoc podem felicitar-los. La veritat, no trobem res perquè com a ciutadans ens puguem sentir orgullosos.

Amb qui pactarien i amb qui no?
Tenim clar que hi ha d’haver un canvi, la resposta ja porta implícita el motiu pel qual nosaltres ens presentem per liderar aquest projecte. Tenim les mans lliures, ens obrim a pactar amb totes aquelles forces progressistes que considerem oportunes per a la ciutat. Seria bona una alternança i en aquest moment al govern li convé passar a l’oposició.

Com pensen revertir els índexs de pobresa i el risc d’exclusió social?
El tema de les persones és prioritari i aquí entra de ple el tema de la cohesió i la integració. Per això apostem decididament per, en primer lloc, aplicar les ordenances de civisme i convivència, aplicar-les amb rigor; fomentar els valors cívics, i sobretot, promoure la formació dels joves. Hem de treure del carrer aquests que ni treballen ni estudien, se’ls ha de formar. Aquests han de trobar feina el dia de demà i són el nostre futur.

Si la decisió està a les seves mans, quan entraran en servei el tercer pavelló i la segona piscina? I amb quin finançament?
Aquest tema ja ens l’hem trobat i s’haurà de tirar endavant, però és discutible si la inversió a realitzar convé fer-la ara o tenim altres prioritats. Tenim una ciutat molt desendreçada i quan entrem a l’Ajuntament haurem de veure quina capacitat d’inversió té aquest consistori. Volem saber el deute i per això demanarem una auditoria. Creiem que durant aquests anys no se’ns ha estat dient la veritat i hem de saber on som, és imperatiu fer una auditoria.

L’obertura de Las Vegas ha estat un fracàs?
A qui no li agrada tenir un cinema a prop de casa seva? Però jo crec que el contracte no ha estat ben negociat, i això és un altre problema calent que ens veiem venir quan estiguem a l’Ajuntament. Això costarà molts diners. Estem veient que no es va negociar bé i, per tant, crec que Figueres i els seus ciutadans en pagaran les conseqüències.

Què cal fer amb la plaça de Braus?
Francament, no la tenim, però s’hauria de fer un concurs d’idees i de propostes per veure quin ús li podem donar. És veritat que al costat hi haurà un aparcament dissuasiu com és el del camp de futbol i, evidentment, no hi farem un altre pàrquing. És un cas més d’equipaments comprats sense saber què s’hi faria. Un altre exemple, la Casa Nouvilas.

Digui’m amb una frase en què es diferencien les seves propostes en els següents àmbits:
– Seguretat/Civisme
Aplicar amb rigor les normes de convivència i civisme. Han estat tancades en un calaix durant molt de temps i ara s’hauran d’aplicar. Donarem un termini perquè la gent pugui assabentar-se que serem rigorosos en l’aplicació d’aquestes ordenances. Hi ha una permissivitat absoluta. Segurament, amb la policia local no n’hi ha pas prou, ens calen agents cívics habilitats pel mateix Ajuntament. A més, haurem de buscar animadors de barri o animadors de convivència que ens ajudin a fomentar aquests valors cívics. El conjunt de tot això ens donarà una ciutat molt més endreçada.

– Mobilitat/Aparcament
Ens calen aparcaments dissuasius a les avingudes i a les diferents entrades de la ciutat, però això no es pot fer a la babalà, hi ha d’haver un raonament i això passa per l’aprovació del POUM. Malgrat que l’Ajuntament actual parla d’acabar el POUM, la realitat és que el pla està per començar. Hem de repensar o replantejar la mobilitat a la ciutat i que estigui dissenyada per persones d’aquí, no per gent de fora. També, en la mesura que el nostre pressupost ens ho permeti, hem d’acabar les rondes i el tram que és prioritari és la ronda nord, que va de la carretera de Portbou fins darrere d’El Motel per passar després per sota del castell.

– Urbanisme i equipaments
La prioritat és el POUM per tenir-lo acabat a final de mandat, així ja estaríem contents. Pensem que pel centre històric cal un esponjament amb més qualitat i menys quantitat, ens cal un pla de millora urbana d’aquells equipaments que estan en estat molt deficient.

Barris
La creació d’una regidoria de barris i una única federació de barris. No pot ser tenir dues federacions com ara, que no estan ni conferederades.

Comerç
Cal una regidoria de comerç que ens ajudi a agilitzar els tràmits. Això seria tant per a la creació de noves empreses de comerç com d’altres que entren en el sòl urbà de Figueres.

ImmigraciĂł
Qualsevol ajuda social s’estudiarà valorant el grau d’integració a la societat figuerenca. Nosaltres, però, també hem de facilitar aquesta integració. El sentiment de pertinença a una societat és bàsic. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li