Xavier Albertí: ‘Figueres i la DO Empordà tenen un gran potencial d’agermanament’

0
1557

Està al capdavant del Consell Regulador des del 2015 i també és propietari del celler Vinyes dels Aspres, una finca vitivinícola que es troba al bell mig del poble alt-empordanès de Cantallops. L’objectiu d’Albertí és expandir el vi de la comarca


 

A la Mostra del Vi d’enguany hi haurà representada la DO Montsant, què significa aquesta invitació d’una denominació d’origen que no és l’empordanesa?
Nosaltres tenim un objectiu comú en l’àmbit de les DO catalanes, que és augmentar el consum del vi català al territori. I en aquest sentit fem un front comú, ja que tenim molt bona relació entre nosaltres. D’altra banda, amb la DO Montsant hi ha tota una sèrie de semblances, de terrenys, de dimensions… amb la nostra DO i ens va semblar molt bé començar aquest cicle, de tenir una DO convidada a la Mostra del Vi, vam pensar que la primera havia de ser la DO Montsant i esperem que això tingui continuïtat. També pensem que de cara al públic amenitza la vetllada i nosaltres n’estem encantats.

La fira del vi creix cada any més, què s’espera d’aquesta 34a edició?
La Mostra del Vi ja és un model consolidat i tenim la sort que és una fira que s’ha qualificat al llarg de les edicions, i això és molt positiu. S’han creat espais perquè la gent pugui degustar els vins amb tranquil·litat, es fan actes paral·lels i tastos professionals de manera que tothom pot escollir com degustar el vi. Això abans no era tan fàcil. Ara la persona pot decidir si fa un tast per diversió i a última hora adonar-se que el vi de l’Empordà és bo i d’altra banda hi ha oferta pels que busquen aprofundir una mica més en aquest món del vi. D’aquesta manera ho ha organitzat enguany l’espai DO i per atraure més públic. Això ens dona notorietat i és la nostra mostra de referència, sens dubte.

Ara la gent el que busca del vi és tenir-ne una experiència… és així?
Cada vegada es va sofisticant una mica més el món de l’enoturisme. El que recomanem, sens dubte, són els tastos que es fan aquí mateix a la Mostra del Vi, però, per entendre ben bé el vi cal trepitjar els cellers i les vinyes. No se n’ha parlat massa aquest any però des de fa temps la fira ofereix visites guiades i tastos en els propis cellers, durant els dies de la Mostra del Vi.

No està lligat i tampoc ha passat per ple, però sonen veus que la DO tindrà una nova seu a la ciutat. Què ens en pot avançar?
Sempre hem apostat per Figueres, al ser capital té una sèrie d’avantatges molt positius. És millor anar a una ciutat, que és de gust de tothom, que no un poble concret. I per descomptat la bona entesa mútua, Figueres i la DO Empordà tenen un gran potencial d’agermanament i hi ha expectatives bastant clares de tenir un local correcte i, en un futur potser inclús un altre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li