Xavi Agustí: «Volem confeccionar una plantilla amb jugadors que tinguin molta il·lusió i ambició»

0
1462

El bon paper de Xavi Agustí i el seu equip tècnic al capdavant de la Unió Esportiva Figueres, on van arribar després d’agafar el relleu del destituït Joan Esteva, ha provocat que el club blanc-i-blau hagi apostat per la seva gestió a la banqueta de cara al pròxim curs. Agustí i el nou gerent del club, Javi Salamero, ja treballen braç a braç per la confecció esportiva del curs vinent


S’esperava continuar al capdavant de la banqueta?
En el futbol el dia a dia et va marcant el futur. En el moment que vam agafar l’equip el primer objectiu era poder salvar la situació existent, un context que era decaient des del punt de vista dels resultats i on també ens faltaven efectius i hi havia poca confiança a l’equip. A les primeres jornades ens va costar una mica, però després vam agafar una bona dinàmica de joc i resultats, fins i tot assolint resultats destacats davant de rivals de molta entitat, i crec que tot això ha portat cap a la renovació.

Una cosa és arribar al tram final de temporada i una altra fer-ho d’inici. Com afronta aquest repte?
Sí, són dues situacions diferents. La possibilitat de poder confeccionar l’equip et dona aquest valor afegit de poder-ho fer una mica a la teva manera. Em trobo amb moltes ganes d’afrontar aquest repte.

L’arribada de Javi Salamero suposa un pas endavant en la planificació esportiva?
Sí, evidentment. En Javi ens pot aportar molta experiència i suport en la faceta de direcció esportiva que ell també estarà dirigint. Això ens permet configurar la plantilla braç a braç i, de fet, ja hi ha noms sobre la taula que ja hi eren abans de la seva arribada i d’altres que ell va aportant. Amb la suma de tot hi haurà un plus en la confecció de l’equip.

Hi haurà molts canvis a la plantilla?
La nostra idea és confeccionar una plantilla sobretot amb jugadors que tinguin un denominador comú: molta il·lusió i ambició. A partir d’aquí, renovem el gruix de jugadors amb qui hem confiat més aquest tram final i que més resultats ens han pogut donar, i ara ens trobem en aquesta situació de renovacions, que crec que es donarà en un tant per cent elevat. Un cop fet això, el que cal és poder engruixir una mica més el nombre d’efectius, tenint en compte que l’any passat vam quedar una mica aflacats, i oferir competència a cadascuna de les diferents posicions.

Quin ha de ser l’objectiu?
El que pretenem és seguir la línia que vol el club als últims anys, que és la de tenir un equip consolidat a la categoria i que manifesta molta trempera i bons resultats a Vilatenim, que és una de les coses que ens ha faltat aquesta última temporada.

Quina aposta futbolística es veurà?
Una aposta de continuïtat, amb un joc combinatiu i atractiu a través del qual intentarem tenir la pilota al màxim i, quan no la tinguem, que la puguem recuperar al més ràpid possible. D’altra banda, també treballarem per tenir la capacitat d’adaptació, és a dir, tot i tenir els nostres propis arguments haurem de ser capaços d’adaptar-nos als rivals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li