“Vull dedicar-me plenament a les joguines

0
570

“Estic molt bé de salut. No em passa res, només vull dedicar tot el meu temps a fer el que realment m’agrada: organitzar i preparar les exposicions temporals al Museu.” D’aquesta manera, el director del Museu del Joguet de Figueres, Josep Maria Joan i Rosa, explicava la decisió –llargament pensada durant més de mig any– d’apartar-se de la primera línia de foc. “Ha estat una decisió presa des del convenciment. El càrrec de director comporta moltes reunions, hores de despatx contestant correus electrònics, emplenar paperassa i gairebé no em deixa temps per dedicar-me a les joguines”, explica Josep Maria Joan i Rosa, tot afegint: “El canvi de director serà bo per la continuïtat del museu.”
Segons ha explicat Josep Maria Joan i Rosa, continuarà presidint la Fundació Privada del Museu del Joguet, càrrec que ocupa des de 1997, i un cop s’hagi cobert la plaça de director-conservador , es crearà la plaça de conceptor d’exposicions, càrrec que ocuparà ell. “M’encarregaré d’organitzar les exposicions temporals que fem al llarg de l’any, vull deixar enllestida la segona planta del Museu, que és un dels projectes que m’agradaria acabar i, a més, s’ha de fer una maqueta de trens que volem inaugurar per Setmana Santa.”

es busca persona enamorada de les joguines. Segons les bases de la convocatòria, el nou director-conservador –que s’escollirà mitjançant un procés de selecció amb criteris de publicitat, professionalitat, transparència, mèrits i capacitats– tindrà atribuïdes funcions generals i responsabilitats específiques sota la supervisió del president de la Fundació. Les retribucions seran de 35.000 euros bruts anuals. “Esperem trobar una persona enamorada de les joguines. No crec que sigui difícil. Un nou director o una nova directora és necessari perquè donarà una empenta nova al Museu però amb continuïtat”, ha explicat Josep Maria Joan i Rosa, tot afegint: “L’objectiu és treballar plegats, però jo amb la possibilitat de dedicar-me plenament a les joguines. En tenim 4.000 d’exposades, però en el magatzem en tenim més de 13.000 peces, que han de sortir.”

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li