Vuit empreses de la comarca es beneficien d’ajuts Leader

0
1654

Les companyies subvencionades rebran un 32% de mitjana de l’import total del projecte


En el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) 2014-2020, un total de vuit empreses de l’Alt Empordà rebran ajuts Leader. Les subvencions estan cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Rural (FEADER) i pel Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP).

Entre les empreses beneficiades de la comarca hi ha Mas Polit de Vilamaniscle en el projecte de creació d’un celler; Francisco Medinilla Martínez, de la Vajol, rebrà ajut Leader per a millores a l’establiment Casa Comaulis i l’empresa Boscos Catalans de Siurana podrà tirar endavant la millora del celler. A Albanyà, també reben subvencions per l’observatori astronòmic al càmping Bassegoda Park i a Pontós, Bravanariz, tindrà finançament per al projecte de creació de l’empresa de fragàncies naturals. Altres empreses beneficiades per les subvencions són la de Xavier Gironella per la creació de turisme rural a can Girmas de Navata; Recuits de l’Empordà de Siurana per ampliar i millorar la formatgeria i finalment, Carles Tubert de Borrassà tindrà ajut per crear una empresa de serveis i d’organització i celebració d’esdeveniments.

Les empreses subvencionades rebran un 32% de mitjana de l’import total del projecte. Les sol·licituds les aprova el DARP i arriben a través d’ADRINOC, que agrupa l’Alt Empordà, el Gironès, la Garrotxa, la Selva, el Pla de l’Estany i Osona. ADRINOC és l’Associació per al Desenvolupament Rural de la zona nord-oriental de Catalunya i ha seleccionat els projectes en base a fomentar inversions que generin activitat econòmica a zones rurals. Es valora que les iniciatives impulsin l’ocupació, l’emprenedoria juvenil, la mitigació del canvi climàtic i fomentin la innovació i la implantació de noves tecnologies.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li