Volen un al·lergòleg a l’hospital i més pediatres a la Jonquera

0
647

Es tracta d’una proposta de resolució de C’s a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya


«Comptar amb un al·lergòleg a l’hospital de Figueres beneficiarà la zona de l’Empordà i descongestionarà Girona». Així es va expressar dijous la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament Camino Fernández, durant l’aprovació –per unanimitat– de la proposta de resolució presentada a la Comissió de Salut per garantir la cobertura del servei en l’especialitat d’al·lergologia a l’hospital de Figueres.

Fernández va recordar que el centre manca d’aquest servei, i que això obliga els pacients a desplaçar-se entre 40 i 70 km per assistir a les visites concertades a Girona. «Si hi afegim que un canvi en la consulta programada obliga a una espera de sis mesos de mitjana, és evident que un especialista a Figueres és útil i necessari», va concloure.

A banda, el partit liberal també va aconseguir la unanimitat en una altra proposta que reclamava l’augment de professionals per reforçar l’atenció pediàtrica al centre d’atenció primària (CAP) de la Jonquera. «Durant 6 anys l’àrea del servei de pediatria va comptar amb un pediatre que estava tres dies a la setmana en jornada de 7,5 hores, el 2018 es va passar de dedicar-hi 17,5 hores setmanals a només 10, i el 2019 es va augmentar a 24 hores setmanals», va exemplificar Fernández abans de reivindicar la necessitat de reforçar aquest servei, que, a part dels infants jonquerencs, també dona cobertura a 986 nens i nenes d’11 nuclis rurals de la zona (Agullana, Biure d’Empordà, Boadella i les Escaules, Cantallops, Capmany, Darnius, Maçanet de Cabrenys i Tapis, Pont de Molins i la Vajol).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li