Volen suprimir un ramal de l’AP-7

0
635

Ajuntament i empresaris alerten que sense aquest accés encara s’agreujaran més els problemes a la rotonda de Can Quartos


El govern estatal té la intenció de tancar el ramal de l’autopista AP-7 que connecta la sortida 2 amb la zona comercial del municipi, i tant l’Ajuntament com els empresaris de la zona, coneguda com La Campa, s’hi oposen rotundament. La setmana passada diversos representants del consistori es van reunir amb els comerciants de la zona, on hi ha supermercats, un hotel i una benzinera, entre altres negocis. Durant la trobada, els van comunicar la intenció de l’Estat de tancar el ramal.

El Ministeri de Transports justifica la mesura dient que permetrà millorar l’explotació de la carretera, un cop s’han aixecat els peatges a l’autopista. A més, també exhibeix la Llei de Carreteres (37/2015) per fonamentar el tancament per motius de seguretat viària. L’Ajuntament, però, no hi està d’acord. El regidor de Territori de la Jonquera, Rafael Medinilla, explica que d’ençà que es va construir aquest ramal, ara fa 40 anys, «no hi ha hagut constància de cap mena de problemàtica de seguretat viària ni d’accidents a la zona». Per contra, consideren que la mesura sí que portarà «una greu problemàtica al municipi». Perquè tots els tràilers i cotxes que ara entren a La Campa a través d’aquest ramal necessàriament hauran d’anar a girar per la rotonda de Can Quartos (la que enllaça l’N-II amb les carreteres d’Agullana i Cantallops). I «això augmentarà el greuge que ja pateix», diu el consistori, en referència al volum de trànsit que suporta i a les retencions que ja s’hi generen periòdicament.

Per això, tant l’Ajuntament com els comerciants de La Campa han decidit presentar una al·legació davant el Ministeri per reclamar-li que faci marxa enrere. A més, el consistori i els empresaris també es volen reunir amb el subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon, «per explicar-li els fets i aconseguir que es repensi la decisió».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li