Volen posar una pista de ‘skate’ i graderies a la zona de l’espigó a Empuriabrava

0
868

El ple de dijous de Castelló també va donar compte de la liquidació del pressupost del 2016, que s’ha tancat amb un romanent de 8,2 milions


El ple de Castelló d’Empúries va començar dijous els tràmits per demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat que modifiqui la concessió del front marítim d’Empuriabrava per incloure-hi alguns elements que no estaven previstos al projecte inicial i que el municipi considera “vitals”. De fet, una part de les instal·lacions ja estan a la platja, però s’han d’incloure a la concessió (que data del març del 2015)perquè han passat a ser elements fixes i, per tant, no es poden incloure només en el Pla d’usos de temporada. A més, també s’hi inclouran les propostes que els veïns han fet per anar afegint en els propers anys.

Entre els més destacats, hi ha la possible instal·lació d’unes graderies a l’espigó, una font transitable, una pista de patinatge (skate) o lletres ornamentals que formin la paraula “Empuriabrava”. A més, entre els nous elements també hi ha l’escola de vela municipal, quatre mòduls de lavabos públics, cartells i tòtems informatius, aparca-bicicletes, un Park Street Workout, els pals de les banderes, una caseta d’instal-
lacions o fonts d’aigua potable.

ROMANENT DE 8,2 MILIONS. El ple de dijous també va donar compte de la liquidació del pressupost del 2016, que s’ha tancat amb un romanent de tresoreria positiu de 8.218.159,39 euros. L’alcalde, Salvi Güell, va assegurar que es tracta d’unes xifres molt positives que permetran incrementar les inversions amb un milió d’euros més.

Pel que fa a l’endeutament, el percentatge ha anat disminuint progressivament en els darrers anys fins a arribar al 53,95%. I l’equip de govern ja ha anunciat que una altra part del superàvit es destinarà a reduir-lo encara més, perquè pugui baixar del 50%. El termini de pagament als proveïdors és de 26,13 dies. I des del govern també van voler destacar l’augment dels ingressos tributaris gràcies a la “bona gestió del serveis municipals de recaptació”

OFICINA D’ESCOLARITZACIÓ. Paral·lelament, la sessió també va aprovar el conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament castelloní per crear una Oficina Municipal d’Escolarització (OME).

L’OME -que estarà ubicada als Serveis a la Ciutadania de l’Ajuntament- es posarà en marxa properament i tindrà per objectiu facilitar a les famílies tota la informació sobre els centres educatius del municipi. També serà l’encarregada de lliurar i recollir els fulls de preinscripció fora del període formal de preinscripció escola. Així, quan una família vulgui preinscriure per primera vegada el seu fill a un dels centres de primària o secundària, podrà fer el tràmit des de l’ajuntament; i això, segons la regidora competent, Anna Massot, facilitarà molt la feina a les famílies (que fins ara s’havien de desplaçar als centres). D’altra banda, l’OME té també altres funcions, com la creació d’una Taula mixta de Planificació en la qual la Generalitat i l’Ajuntament analitzaran les necessitats educatives del municipi i elaboraran propostes per atendre-les.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li