Volen incloure el Terra de Trobadors al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya

0
1657

Del 6 al 8 de setembre Castelló d’Empúries tornarà als temps del compte Hug V d’Empúries


El Terra de Trobadors és una de les festes medievals de referència de Catalunya i enguany, amb la celebració de la XXIX edició, l’Ajuntament local i la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, s’han compromès a iniciar la tramitació d’inclusió de la festa medieval en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya.

MÉS DE 40.000 ESPECTADORS. Tal com hem dit, la celebració serà del 6 al 8 de setembre i és una de les festes de referència del territori, ja que aplega més de 40.000 espectadors anuals. La festivitat compta amb la col·laboració de més d’una vintena d’entitats del municipi, i programa enguany més de 200 activitats de diverses disciplines artístiques: teatre, música, circ o dansa, entre altres, així com recreacions històriques, combats de cavallers, espectacles de foc, un gran mercat medieval amb més d’un centenar de parades d’artesans i comerciants, una potent oferta gastronòmica, conferències i moltes altres propostes.

EL DESEMBARCAMENT MARÍTIM. El tret de sortida del TdT d’enguany va ser aquest darrer cap de setmana amb el desembarcament marítim de les tropes del rei Jaume I el Conqueridor per aturar la rebel·lió del comte d’Empúries Hug V, una recreació històrica dels fets, a la platja petita d’Empuriabrava.

LA TEMÀTICA. Enguany serà el comerç i els mercats medievals, tenint en compte que mai s’havia dedicat a aquesta matèria i que el Mercat Medieval és actualment un dels actes més importants i representatius de la proposta cultural i festiva de Castelló d’Empúries.

  • Pots consultar tota la programació del Festival TdT, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li