Volen aturar la construcció de 40 habitatges

0
1077

L’entitat SOS Costa Brava pretén impugnar el pla especial del consistori per a l’edificació d’una zona del litoral llançanenc


 

L’Ajuntament de Llançà vol tirar endavant un pla especial per la construcció de 40 habitatges en un espai que el consistori considera de sòl urbà. Però l’entitat IAEDEN pretén impugnar aquest pla, ja que argumenta que es tracta d’un espai forestal. La portaveu de l’entitat, Marta Ball-llosera, destaca que l’argument principal que utilitzarà l’entitat ecologista és que «el 80% del terreny és sòl forestal i a més està encaixonada en una zona que toca al Parc Natural del Cap de Creus». Des de l’organització estan «convençuts» que es podrà aturar aquest projecte i demanen que sigui la Generalitat qui «intervingui» per «evitar més aberracions urbanístiques».

NORMATIVA DEl 1982. D’altra banda, un dels motius que permetrà construir als promotors és que la qualificació del sòl està basada en una normativa del 1982, i que dictamina que es tracta de sòl urbà. Cal destacar que a la zona hi ha sis cases construïdes que es van aixecar durant la dècada dels seixanta. En aquest sentit, Ball-llosera demana que es mantinguin fora de la qualificació de la resta del terreny, però diu que si se n’aixequen de noves «serà fer més gran l’aberració contra la Costa Brava». Des de l’entitat amenacen que si el pla segueix el seu curs portaran el cas als tribunals, i recorda que ja han rebut sentències favorables en casos similars.

SOS COSTA BRAVA. És l’associació formada recentment per denunciar diferents projectes urbanístics i lluitar-hi en contra, de moment en són 21. La portaveu reconeix que alguns dels projectes «seran molt complicats d’aturar», sobretot perquè «estan molt avançats».I adverteixen que «en sortiran molts més» que estaven parats i que un cop passada la crisi tornaran a sortir a la llum.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li