«Volem que la gent se sorprengui»

0
1013

El Museu de l’Empordà acollirà sis exposicions l’any que ve. Per les Fires i Festes de la Santa Creu, es podrà veure ‘El país dels cuiners. De ca la Teta al Bulli’


 

Un repàs d’un segle sobre la història de la gastronomia empordanesa; un treball de camp sobre les Alberes i Sant Climent Sescebes en particular; les escultures de l’artista Eudald de Juana; la creació contemporània «Empordoneses» amb motiu dels seus deu anys; una picada d’ullet a joves creadors europeus, i una mostra sobre les noves adquisicions. Aquestes són les sis exposicions temporals organitzades pel Museu de l’Empordà per aquest 2019. Tres es podran veure a la seu del Museu a la Rambla de Figueres i tres a la Casa Empordà, l’antic escorxador de la ciutat. El seu director, Eduard Bech, explica com s’han plantejat la programació: «Volem que la gent se sorprengui. No volem que la sorpresa sigui un eslògan de comunicació. […] El que volem és aconseguir el gest, amb les nostres propostes, activitats i exposicions».

LES NOVES PECES, AQUEST GENER. El tret de sortida serà el 25 de gener, a la seu del Museu, quan s’inaugurarà «Noves adquisicions (2015-2018)», que vol visualitzar les peces que han passat a formar part de la col·lecció els últims tres anys. L’endemà, dia 26, a la Casa Empordà s’obrirà al públic «Ésser expropiat. Un projecte d’Íngrid Guardiola, Jordi Mitjà i Jon Uriarte», que presentarà un treball de camp, a la zona de Sant Climent Sescebes, que vincula temes com ara la base militar, la idea d’expropiació i la cultura megalítica.

L’ART DE LA CUINA. Amb motiu de les Fires i Festes de la Santa Creu es presentarà, al Museu, «El país dels cuiners. De ca la Teta al Bulli». Un projecte, comissariat per Joan Algans, Manel Grávalos i Francesc Guillamet, que relaciona un territori empordanès, proper a la frontera francesa, i un espai de temps de gairebé un segle, que va des de l’inici de les comunicacions modernes, de tren i carretera, fins al tancament d’El Bulli. També per Santa Creu, a la Casa Empordà, es podran conèixer les peces de joves creadors de set països europeus, a través del projecte biennal «Jove Creació Europea», en què Figueres hi participa des del 2013.

Ja de cara a l’estiu, el 6 de juliol, s’inaugurarà la mostra de creació contemporània «Empordoneses», que arriba a la desena edició.

ESCULTURES D’EUDALD DE JUANA. El jove i reconegut artista de Navata, Eudald de Juana, tancarà la programació. Les seves escultures seran les protagonistes de les sales del Museu, a partir del 4 d’octubre, on romandran fins a l’hivern del 2020. Pere Parramon i Laura Cornejo seran els comissaris de la mostra «Eudald de Juana i la transgressió de la forma».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li