Visites per descobrir el territori

0
1358

En marxa les activitats d’estiu per conèixer o redescobrir el monestir de Sant Pere de Rodes i la Canònica de Vilabertran


 

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya ha programat desenes d’activitats per conèixer o redescobrir el monestir de Sant Pere de Rodes i la Canònica de Vilabertran.

PASSAT VINÍCOLA DEL MONESTIR. Per una banda, a Sant Pere de Rodes, cada divendres s’organitza una visita per conèixer el passat vinícola del monestir, que inclou un tast de vins de l’Empordà i una degustació de productes locals del Port de la Selva.

VISITES FAMILIARS. Cada dimarts al vespre, del 23 de juliol al 31 d’agost, el monestir ofereix una altra proposta per a petits i grans: «Mininits de pirates a Sant Pere de Rodes», una activitat d’històries i llegendes dels pirates i corsaris que navegaven i assetjaven la costa del cap de Creus.

VISITES GUIADES. Fins al 31 de juliol, les visites en català comencen a les 12 h. A l’agost canviarà l’horari i les visites en català tindran lloc a les 11.30 h, i en castellà, a les 12.30 h. De manera complementària, el dissabte 3 d’agost se celebrarà l’activitat «Entre el poble i el monestir: visita guiada a Santa Creu i Sant Pere de Rodes», un recorregut gratuït per la muntanya de Verdera, a l’antic poble de Santa Creu, l’església de Santa Helena i el monestir de Sant Pere.

MÚSICA MEDIEVAL. Torna la programació «Música medieval a Sant Pere de Rodes». Antoni Madueño, musicòleg i intèrpret dedicat a l’estudi medieval, conduirà l’activitat «Reconstrucció d’instruments i cant medieval» els dies 25 de juliol i 23 i 29 d’agost. A banda, Madueño farà el concert «El cor és un castell» a l’església de Santa Helena el 18 d’agost; un taller de polifonia medieval, el 8 de setembre, i una actuació final, el mateix 7 de setembre, amb un repertori de músiques litúrgiques antigues al costat de Luca Samitier i Arturo Palomares.

CANÒNICA DE VILABERTRAN. D’altra banda, els dies 3 i 10 d’agost, i el 14 de setembre, es programa la visita teatralitzada «Les noces de Vilabertran», sobre el casament reial que va posar fi al conflicte sicilià.

El diumenge 15 de setembre també tindrà lloc la visita «El tresor de la plana: la Canònica de Vilabertran». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li