Vint-i-sis anys cuinant “platillos”

0
470

Una quarantena de cuiners i cuineres participen a la Mostra de Gastronomia Empordanesa que se celebrarà diumenge a Peralada


 

Una quarentena de cuiners i cuineres, que aportaran a concurs les seves millors receptes de platillos i postres, participaran aquest diumenge, 15 d’octubre, a la 26a edició de la Mostra de Gastronomia Empordanesa, organitzada per l’Ajuntament del municipi amb la col·laboració de comerços i restauradors de la zona. La mostra, que es farà a les instal·lacions del Centre Social de Peralada, consisteix en un concurs de platillos (un plat guisat fet amb ànec, pollastre, perdiu, xai, porc, vedella o fins i tot peix, barrejat amb verdures, bolets, peres, pomes, samfaina o marisc) i postres, com ara crema catalana, pomes al forn o farcides i pastisseria en general, elaborats per cuiners i cuineres no professionals. El concurs inclou també una categoria infantil, per a nens i nenes de 8 a 16 anys.

La mostra, que té l’objectiu de recuperar els plats de la cuina tradicional empordanesa, va néixer l’octubre de l’any 1992, arran dels cursets de cuina impartits al municipi, i des de llavors ha recollit en nombroses edicions un bon ventall de receptes tradicionals de casa nostra, que fan palès la vàlua d’aquest llegat culinari i gastronòmic.

La jornada començarà a les 12 del migdia amb l’exposició dels platillos i postres presentats a concurs, que estaran exposats al públic fins a la 1, al Centre Social de Peralada. Tot seguit, al passeig de La Principal de Peralada, la Cobla La Principal d’Olot interpretarà quatre sardanes.

Un cop finalitzat el dinar-degustació dels plats presentats a concurs, el jurat d’aquesta edició format, com és habitual, per cinc prestigiosos restauradors de la comarca, farà públic el seu veredicte i es lliuraran els premis als guanyadors. Enguany, els guardons han estat elaborats pels artistes vilanovins Miquel Barneda i Blanca Valls. També es farà entrega d’un obsequi commemoratiu a tots els participants d’aquesta edició. Després de l’entrega de premis i obsequis als participants al concurs se celebrarà el ball de fi de festa a càrrec de Jordi Rubau.

El preu del tiquet per participar al dinar-degustació és de 20euros, que es pot adquirir al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec de Peralada fins dissabte, 14 d’octubre, o fins a esgotar-se l’aforament.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz