Vilatenim també vol ser municipi turístic per poder obrir els comerços els diumenges

0
2189

L’Ajuntament estudiarà la petició en constatar que el desdoblament de la C-260 ha convertit la zona en un nou pol d’atracció


 

Els comerços que hi ha a la vora de la C-260 figuerenca han demanat a l’Ajuntament que faci els tràmits necessaris perquè la declaració de municipi turístic que ja tenen algunes zones de la ciutat s’ampliï també a Vilatenim. Ho va avançar l’alcaldessa, Marta Felip, durant la visita d’obres que bona part de l’equip de govern va fer divendres a la carretera, que s’està acabant de desdoblar. Una visita que va estar presidida pel secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font.

Felip va celebrar que finalment s’hagi desdoblat el tram urbà de la carretera, i va admetre que «la prova de foc» serà a l’estiu. Això no obstant, ja va avançar que creu que la nova via funcionarà i podrà absorbir tot el trànsit que s’hi concentra. A més, va dir que el desdoblament està convertint tota l’àrea en un nou pol d’atracció comercial. En els pròxims mesos, per exemple, s’hi instal·larà un restaurant Viena i un establiment de Leroy Merlin.

Davant d’aquesta situació, l’alcaldessa va explicar el mateix divendres que «els comerços d’aquí ens han fet la petició d’ampliar la declaració de municipi turístic per tal de poder obrir els diumenges, i el Ple de l’Ajuntament ho estudiarà». Felip va insistir que ho veuen com una oportunitat per captar els viatgers i conductors que passen per la zona que no s’aturen al centre de Figueres, sinó que opten per altres superfícies comercials, com Roses o la Jonquera.

REOBERTURA ABANS DE L’ESTIU. Llargament reivindicat, el desdoblament de la C-260 a Vilatenim va començar el gener del 2016 i s’hi han invertit 9,3 milions d’euros (als quals s’han de sumar els més de 8 milions que van costar les expropiacions de finques de l’entorn). En aquests mesos, s’ha duplicat l’últim tram que quedava per desdoblar de la carretera (d’uns 750 m), s’hi han construït unes calçades laterals, s’ha instal·lat una passera per als vianants i s’han construït dos vials nous que enllacen amb la via (un per connectar el sud de Vilatenim amb la zona industrial de l’altre costat de l’N-II i un altre de paral·lel a l’N-II que dona continuïtat a la calçada lateral nord fins al camí vell de Vilatenim).

Per Setmana Santa ja es van obrir al trànsit el tronc central de la via i part dels vials laterals i alternatius, de manera que el gruix més important de l’obra ja està acabat. Ara només queda pendent posar en funcionament el nou vial sud, que passa per sota del cinturó de ronda, i està previst que es pugui fer d’aquí a tres o quatre setmanes. El desdoblament permetrà acabar amb el coll d’ampolla i les cues que es feien en aquest tram, sobretot a l’estiu, quan la mitjana anual d’entre 21.000 i 24.000 vehicles diaris que hi transcorren s’enfila fins als 43.000.

FONT RECLAMA A FOMENT QUE ACABI EL DESDOBLAMENT. Durant la visita a Vilatenim, Ricard Font va reclamar a Foment que acabi el desdoblament de l’N-II a la demarcació. Va recordar que el vial sud de la C-260 ja ha fet més gran el calaix que discorre per sota del cinturó de ronda perquè el desdoblament pugui començar «demà mateix, si volen».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li