Vilanant i Taravaus estrena llibre

0
1435

En 13 dies el municipi enllesteix ‘A porta tancada’, el llibre de Sant Jordi fet des del poble i per al poble


 

El dia 10 d’abril, Esther Huguet, membre de l’Associació Activa de Vilanant i Taravaus va posar sobre la taula una proposta molt original per un Sant Jordi molt especial: fer un llibre amb la gent del poble. El resultat és un llibre de 76 pàgines amb dibuixos, poemes, contes, històries, receptes de cuina i fins i tot estrofes de cançons. Molts veïns i veïnes de Vilanant han volgut formar part d’aquest treball, creat en només tretze dies. Gràcies en gran per part per la maquetació d’Esther Huget i les correccions de Sara Gironella, i que compta amb el pròleg de l’escriptora Àngels Gardella i les il·lustracions de Leo Beard i de Joan Antoni Poch (JAp).

Anna Palet, alcaldessa i regidora de Cultura i Esports del municipi, explica com es va donar veu al projecte: «Vam difondre la proposta a través de xarxes socials, xats i pàgina web, i es va escampar de seguida». La resposta els va sorprendre: «No ens pensàvem que tingués tant èxit, la participació ha sigut fantàstica, des de nens i nenes de 3 anys fins a gent més gran de 70». El llibre conté referències a situacions que s’han viscut aquests dies, que ha tocat quedar-se a casa. Com ara la recepta de croquetes de carbassó de la Dolors de Ca l’Aalma i de la seva besneta, que van enviar al principi del confinament a un xat del poble, i que durant aquests dies ha estat portada a la pràctica per la resta de veïns, que també han compatit els resultats.

COL·LABORACIONS EXTERNES. A més a més, el projecte ha rebut el suport de gent que actualment no viu a Vilanant, però que d’una manera o una altra hi està vinculada. És el cas, per exemple, d’en Josep Roquera Vergés, empadronat a Vilanant i a Berlín, que ha escrit un poema amb unes inicials ben particulars, o del text de la «turista Carme Trillas de Manlleu».

EN PAPER. Tot i que el llibre es pot descarregar de manera gratuïta a través de la pàgina web de l’Ajuntament, des del consistori ja estan mirant opcions per poder canalitzar aquestes històries del format digital al paper. «La idea és fer una tirada de llibres perquè tot el poble pugui gaudir d’aquesta lectura», explica Palet, i afegeix que es tracta d’«una cosa especial, única». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li