Vilanant dedica la nova edició de la Firaflor a la pagesia local

0
705

La tradicional fira se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de maig 


Aquest any Vilanant impulsa una nova edició de la seva tradicional Firaflor, en el marc de la Festa de Sant Isidre. Se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de maig i la temàtica d’aquest any serà la pagesia, per fer un homenatge als pagesos del municipi. L’alcaldessa de Vilanant, Anna Palet, explica que «des del poble teníem ganes de retre un homenatge als pagesos locals i ho fem aquest any, concretament, perquè en fa deu del gran foc de l’Empordà (2012) i la pagesia va ser clau per aturar les flames que arribaven al poble». És per aquest motiu que la Firaflor 2022 girarà entorn de la pagesia local. Palet recorda un dels moments viscuts durant l’incendi: «encara m’emociono al recordar el moment que vaig sortir de l’Ajuntament i vaig veure una fila de tractors i cubes que arribava fins a Taravaus; recordo el so i se’m posa la pell de gallina». L’alcaldessa afegeix que «l’endemà, quan encara cremava, vaig tenir molt clar que el foc no havia arribat a les cases del poble gràcies a la feina que havien fet els pagesos i els ADF, per això també farem un homenatge als voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal».

ELS ACTES. Les activitats de la programació començaran divendres, 13 de maig, amb la inauguració de dues exposicions: «El nostre paisatge», a càrrec de l’Associació de Gent Gran de Figueres, i «Homenatge a Lluís Llach», de Jordi Magrià (bicman), un dibuixant de renom i molt conegut del panorama català.

L’endemà, 24 de maig, durant tot el dia es podran visitar les exposicions al Trull del Fuster i al local social de Vilanant i es farà la inauguració del projecte Captures, que ha fet l’alumnat de l’escola, i es tracta d’una mirada a les dones del poble a través dels infants.

FIRAFLOR. Pel que fa al dia de la fira, durant tota la jornada el poble s’omplirà de flors i de parades de productes de quilòmetre zero, artesania i decoració, entre d’altres, a càrrec de l’associació APPA. També durant el dia hi haurà inflables i un escape room exterior pel poble. El pregó d’aquesta nova edició anirà a càrrec de Josep Juncarol i es farà una xerrada, a càrrec de Rosa M. Moret: «Les dones a pagès durant el franquisme». Tancarà la Firaflor la presentació del projecte Vilanant patrimoni i paisatge, i l’homenatge a la nostra pagesia.


  • Consulta el programa, aquí. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li