Vilamaniscle, al peu de l’Albera

0
2806

La seva situació geogràfica converteix el poble en un indret idoni per a la pràctica de la BTT


Abraçat per una esplèndida extensió de boscos de pins i alzines sureres, i també per camps de vinyes ben visibles, el municipi de Vilamaniscle, enclavat al peu de la serra de l’Albera, es projecta com un interessant nucli per a la pràctica de la BTT. De fet, el poble esdevé el punt de partida de múltiples rutes de bicicleta de muntanya aptes per a diferents nivells d’habilitat i experiència al manillar.

Un dels recorreguts més atractius, per l’entorn paisatgístic que ofereix i pel seu itinerari, és el que enllaça el nucli empordanès amb el Puig d’Esquers, la muntanya de 606 metres situada entre els termes municipals de Colera i Llançà. Les primeres pedalades són suaus, una tendència que comença a canviar a l’altura de Mas de Baix, on caldrà agafar cert aire per enfilar gairebé quatre quilòmetres d’ascens notori. L’esforç, però, valdrà la pena, ja que la pujada ens situarà ben bé al capdamunt del Puig d’Esquers, on es pot gaudir d’unes vistes envejables: la plana de l’Empordà, imponent, comparteix protagonisme visual amb el Golf de Roses i amb les Illes Medes, també ben evidents en dies clars. I tot plegat, amb la serralada del Prepirineu a l’horitzó.

Amb la suor de l’ascens enrere, la tornada cap a Vilamaniscle es presenta de manera molt més plàcida. Les baixades, algunes de les quals una mica tècniques, ens faran rodejar diversos puigs del territori –Puig del Llop, Puig Tifell o Puig de Sant Silvestre–, un bon entorn per acompanyar el retorn.


  • Pots descarregar-te el suplement de ciclisme a l’Alt Empordà, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li