Vilajuïga, epicentre del trail

0
1638

L’Entre Castells arriba aquest cap de setmana a la cinquena edició, amb més corredors forans que mai


 

La frase que assegura que al pot petit hi ha la bona confitura fa força justícia amb l’Entre Castells de Vilajuïga, un esdeveniment que ha permès que el municipi alt-empordanès, de 1.123 habitants censats segons el darrer recompte, s’hagi convertit en un dels principals epicentres de les curses de trail de Catalunya.

La prova, que se celebra aquest cap de setmana de la mà organitzativa del Grup Excursionista Capgirell, arriba enguany a la cinquena edició. Ho fa amb la mateixa evolució participativa que l’any passat: ahir, al tancament d’aquesta edició, l’Entre Castells comptava amb més de 450 inscrits, un número que s’enfilarà fins al mig miler, el límit que es plantegen els impulsors per a les curses de diumenge amb l’objectiu de respectar el Parc Natural del Cap de Creus, paratge on transcorre la cursa.

«L’objectiu d’aquest any és poder arribar a més gent, no en el sentit de volum, que volem que sigui d’uns 500 corredors com a molt, sinó poder arribar a més gent de fora de la província», explica el president del Capgirell, Èric Torres.

De moment, les expectatives dels organitzadors s’estan complint de valent, fins al punt que l’Entre Castells d’aquest 2018 serà l’edició que haurà aconseguit superar més fronteres: en aquests moments, han confirmat la seva assistència participants provinents de la Catalunya del Nord i França, ja habituals en els darrers anys, però també correran pel territori alt-empordanès atletes provinents de països com Itàlia, Bèlgica o Dinamarca. «Aquest any hi ha hagut un boom en aquest sentit, que una cursa d’un poble petit com Vilajuïga aplegui corredors de diferents països és brutal», diu Torres abans de posar xifres a aquesta evolució: de les 8 o 10 persones estrangeres que hi havia l’any passat s’han passat, de moment, a la quarantena d’inscrits forans d’aquest 2018.

«FICAR-SE AL MAPA». L’evolució de l’Entre Castells s’ha fet evident amb els anys, tot i que es tracta d’una cursa que ja va iniciar-se amb un bon volum de corredors, al voltant de 120. «L’objectiu sempre ha estat el mateix: posar Vilajuïga al mapa del trail català. Volem que la gent a qui li agradi la muntanya vingui cap aquí», diu el president del Capgirell.

Ara, amb l’esdeveniment ben col·locat al mapa, la fita dels organitzadors passa per reforçar aquesta posició amb diversos objectius, però en cap cas augmentar el volum de participants més enllà dels 500 corredors. «És un Parc Natural i li devem un respecte, el màxim de participació ja el tenim i d’aquí no passarem. El que toca ara és ampliar l’Entre Castells des d’altres vessants, com ara potenciar la Fira o la cursa infantil, però no hem d’oblidar que som una entitat que es mou pel treball d’un grup de voluntaris, estem supeditats a això».

EL CALENDARI. Els corredors podran resseguir els camins que uneixen les fortaleses de Quermançó i Sant Salvador amb les cinc curses habituals: la Vertical (2,5 km per la pujada per la Veta Negra) i la Kids, que es faran dissabte, i la Trail (de 30 km), l’Express (16 km) i l’Sprint (8 km), que es disputaran durant el diumenge.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li