Vilafant té quatre processos de participació ciutadana activats

0
857

Els veïns poden opinar sobre els usos de la rectoria, el POUM, les mencions esportives i l’arbre de la plaça Major


 

Donant contingut a la voluntat política de deixar decidir el poble, l’Ajuntament de Vilafant té actualment quatre processos participatius en marxa. Durant aquest mes de gener, els veïns podran opinar sobre els usos de la rectoria, el pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) que s’està dissenyant, les candidatures a les mencions esportives i el nou arbre de la plaça Major.

El primer procés que es va posar en marxa, ja fa unes setmanes, és el de la rectoria. Per mitjà d’una permuta amb el Bisbat de Girona, l’Ajuntament ha comprat la finca i vol rehabilitar l’edifici per cobrir el dèficit d’equipaments públics que hi ha al municipi. Partint d’aquesta base, els veïns poden opinar sobre quines necessitats concretes hauria de cobrir el nou espai, quins col·lectius se n’haurien de beneficiar més o quines característiques i serveis hauria de tenir l’edifici. Poden respondre a una enquesta que hi ha penjada al web de l’Ajuntament fins dilluns que ve (8 de gener). I en una segona fase, es canalitzaran les propostes a través d’un taller perquè els veïns puguin debatre i validar definitivament el projecte.

D’altra banda, el qüestionari previ a la redacció del nou POUM permet als ciutadans presentar directament suggeriments sobre diversos temes, com per exemple de la xarxa viària i ferroviària, les urbanitzacions, els espais verds i equipaments, el catàleg o altres proteccions, el tractament del sòl rústic, les activitats permeses a cada zona o les zones industrials.

Per mitjà del procés participatiu sobre les mencions esportives del 2017 els veïns poden presentar els seus candidats, indicant el nom, l’esport, per què creuen que es mereix la menció i per quina de les quatre candidatures el proposen (Una vida dedicada a l’esport, Aquest 2017 ha estat el meu any, Competeixo amb el nom de Vilafant o Faig esport malgrat…).

I pel que fa a l’últim procés, els vilafantencs poden escollir quin arbre volen plantar a la plaça per substituir el que hi ha ara, que està malalt. Entre les propostes hi ha el lledoner, el til·ler o el plataner, però els veïns també poden fer aportacions alternatives a aquestes.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li