Vilafant restitueix la memòria de Rafael Sala Grau

0
1077

Després d’un any d’investigació s’ha aconseguit identificar el cadàver enterrat a la fossa comuna de Paterna i reunir els familiars de la víctima


Dues línies familiars separades per la guerra es van poder retrobar aquest dissabte a Vilafant, en l’acte per recuperar la memòria de Rafael Sala Grau. En Marc i en Carles, el net i el nebot d’en Rafael, van escenificar el moment més emotiu d’aquesta celebració, que ha reconegut la figura del veí, que fou rajoler i regidor i morí afusellat a Paterna (València, 1940) per les tropes franquistes.

Durant la trobada, organitzada conjuntament per l’Ajuntament i diverses associacions, es va explicar el procés d’investigació històrica. Maria Navarro, presidenta de l’associació de víctimes del franquisme de la fossa 126 de Paterna, va explicar tot el procés que va portar a terme per trobar el seu avi enterrat a la mateixa fossa que Rafael i com es va posar en contacte amb l’Ajuntament de Vilafant. Eric Ferrer va recopilar la informació d’en Rafael al poble i va iniciar el procés de trobar els seus familiars. L’investigador Josep Murlà va explicar com va arribar a trobar la família d’en Rafael a França i l’historiador Alfons Romero va finalitzar el col·loqui explicant com va acabar en Rafael a Paterna i com es va contactar amb el seu net.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li