Vilafant licita les obres per reformar el carrer Empordà

0
723

Els treballs, que començaran en les properes setmanes, s’allargaran 10 mesos i costaran 603.087 euros


Pas endavant per a la remodelació del carrer Empordà de Vilafant. L’Ajuntament ha licitat el projecte a l’empresa Girod Services per 603.087,14 euros. Les obres permetran millorar tot el carrer, i està previst que comencin en les properes setmanes. L’alcaldessa, Consol Cantenys, explica: «Es tracta d’uns treballs importants que ens permetran modernitzar aquesta via i renovar també tots els serveis per posar al dia aquest punt del nostre municipi. La nostra intenció és que el carrer Empordà sigui un espai més amable pel ciutadà amb una remodelació semblant a les que hem fet en altres punts, com per exemple, al carrer Figueres».

El projecte es finançarà en dues anualitats: una de 131.629,91 euros prevista del 2021 que permetrà executar el primer tram de les obres, i una altra de 471.457.23 euros prevista en els pressupostos d’aquest 2022.

Les obres permetran soterrar els serveis de telefonia i electricitat d’aquesta via, així com renovar-hi l’enllumenat i la xarxa d’aigua. També dotaran aquest carrer d’una nova xarxa d’aigües pluvials. Es canviarà el paviment tant de la calçada com de les voreres, i es crearà un carril bici que seguirà l’estètica dels altres trams de carril bici del poble. La intenció és crear una via amable per als vianants amb vegetació mediterrània i arbres de les espècies òstria i arbre de Júpiter. Aprofitant aquests treballs, també es millorarà la senyalització tant vertical com horitzontal, es dotarà la via d’aparcament horitzontal, i es millorarà un tram del carrer Espolla (una de les vies perpendiculars al carrer Empordà).

Aquestes obres de remodelació començaran en les properes setmanes i es preveu que s’allarguin durant 10 mesos. S’executaran en una sola fase.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li