Vilafant estrena 900 metres de carril bici amb un debat encĂšs per les novetats

0
198715

Figueres anuncia per al juny  l’inici de les obres del carril bici entre Figueres i Vilatenim des de la Marca de l’Ham


Comentaris de tot tipus, a favor i en contra. El nou carril bici de Vilafant no ha deixat indiferent gairebĂ© ningĂș. Fins i tot, el programa de TV3 APM en feia referĂšncia fa uns dies a l’espai “Ole tu” de l’humorista Peyu. Al marge d’aixĂČ, el fet Ă©s que el municipi ha executat 900 metres nous de carril bici en el tram urbĂ  del Camp dels Enginyers. Hi ha qĂŒestions que creen dubtes, com ara que el carril passi pel mig de dues rotondes i que els aparcaments per a vehicles s’hagin desplaçat i el carril bici estigui entre la zona d’estacionament i la vorera.

L’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, explica que “el carril encara no estĂ  acabat i falten algunes senyalitzacions”. Cantenys informa tambĂ© que “els vigilants, que porten el tema de mobilitat, faran una pedalada explicativa de tot el recorregut i donaran detalls in situ”. D’altra banda, hi ha prevista per al maig una xerrada sobre mobilitat amb un expert del Servei CatalĂ  de TrĂ nsit.

GEMMA VISA

CRÍTIQUES. L’alcaldessa de Vilafant admet que “la gent s’hagi queixat per la reordenaciĂł del trĂ nsit i perquĂš Ă©s una cosa nova i diferent”. L’equip de govern assegura que en el seu projecte hi ha la idea de connectar totes les xarxes de carril bici del municipi. Consol Cantenys declara: “Ho tenim tot perfectament adaptat per poder-nos moure amb bicicleta, tot i que no pretenem que d’un dia per l’altre tothom pugi al cim de la bici. NomĂ©s Ă©s una feina a llarg termini perquĂš la gent jove s’acostumi a anar a peu o amb bicicleta.” L’alcaldessa tambĂ© defensa com n’és de segur el carril bici amb mesures innovadores que “ja s’apliquen a altres llocs i que no ho hem inventat nosaltres”. Afegeix que “tot estĂ  estudiat perquĂš la bicicleta circuli a mĂ xima distĂ ncia del cotxe”. Un altre aspecte per defensar el projecte Ă©s que s’ha convertit el carrer principal de la urbanitzaciĂł en una Ășnica direcciĂł i aixĂČ ha pogut pacificar molt el trĂ nsit del municipi. S’evita aixĂ­ que des de la carretera d’Olot els vehicles que entren a Figueres ho facin pel Camp dels Enginyers.

ELS TRAMS NOUS. El carril bici va des de l’entrada de les MĂšlies i discorre pels carrers de les Cues, MossĂšn Cinto Verdaguer i GifrĂ© el PilĂłs per connectar amb Figueres a la rotonda del Mercadona. Un altre ramal va des de GifrĂ© el PilĂłs, per Pep Ventura i la plaça Enginyers fins a la zona verda davant del supermercat Esclat.

FIGUERES. La morfologia urbana fa que les coses siguin diferents malgrat les demandes dels col·lectius de la bici. Tot i aixĂČ, l’equip de govern de Marta Felip assegura que les obres per fer un carril bici al camĂ­ vell de Vilatenim començaran al juny i duraran un parell de mesos. El projecte, que ja es va pressupostar a finals del 2015, costaria 80.000 euros, i connectaria Figueres amb Vilatenim des de la Marca de l’Ham. Les obres havien de coincidir amb el desdoblament de la C-260. Figueres nomĂ©s tĂ© dos trams de mobilitat sostenible: una part de la ronda sud i una altra des de la plaça El·lĂ­ptica fins a la carretera de Llançà.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li