Vilafant, espai cardioprotegit

0
1105

És el primer municipi de la demarcació gironina a rebre una DEA de la Federació Catalana de Futbol


 

Pas important a la comarca de l’Alt Empordà per reforçar la cardioprotecció als camps de futbol. En concret, el municipi de Vilafant va esdevenir la setmana passada la primera localitat de la demarcació gironina a rebre una DEA per protegir el camp de futbol. L’aparell es va instal·lar al camp de futbol de Vilafant, una instal·lació pionera, per tant, en acollir l’arribada d’un desfibril·lador de la Federació Catalana de Futbol (FCF).

L’acció forma part de la campanya «Tots Som Batec», impulsada per l’ens federatiu. Aquest programa de cardioprotecció s’emmarca dins del marc general «Tots som un equip», de promoció i impuls del futbol i futbol sala amateur català. En aquest sentit, la iniciativa incideix, entre altres aspectes, en el foment de la pràctica esportiva segura i saludable.

El desfibril·lador instal·lat al camp municipal de futbol vilafantenc permetrà actuar de manera immediata en cas de defalliment provocat per aturada cardíaca. «Des de l’Ajuntament estem al costat d’aquesta iniciativa, que fa temps que treballa la FCF. Gràcies aquest desfibril·lador, no només podrem protegir els esportistes, sinó també a tot el conjunt de la població. Agraïm a la Federació aquest projecte que permetrà salvar vides», assenyala la primera tinent d’alcaldia de Vilafant, Montse De La Llave.

FORMACIÓ. L’entrega d’aquest DEA porta implícita una formació pel personal del Vilafant Futbol Club que els donarà eines per tal de saber com actuar en cas que s’hagi d’utilitzar l’aparell. «El projecte ‘Tots Som Batec’ busca protegir tant els jugadors del Vilafant FC com els de l’equip rival i el públic assistent al camp. El nostre objectiu com a FCF és que tots els camps de futbol del nostre territori estiguin cardioprotegits. L’entrega d’aquest DEA a Vilafant és un primer pas per a aconseguir-ho», va explicar Joan Soteras, president de la FCF, durant l’entrega del desfibril·lador al municipi alt-empordanès.

Per la seva banda, el president del club vilafantenc, Santi Masó, es va mostrar «molt orgullós de ser el primer camp de la demarcació gironina en rebre aquesta eina». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li