Vilafant augmenta un 40% les partides destinades a inversions

0
925

Els comptes l’any que ve reserven 800.000 € per a obres, amb la reforma del carrer Figueres com a projecte estrella


 

El Ple de Vilafant va aprovar la setmana passada (amb els vots favorables del govern i l’abstenciĂł dels opositors d’ERC, que van argumentar que no volen bloquejar els comptes municipals) el pressupost per al 2018, que puja a 4.921.889,57 euros. Un dels trets mĂ©s destacats Ă©s que la partida destinada a executar inversions reals augmenta un 40% respecte del 2017, i s’enfila fins als 799.537 euros. AixĂČ no obstant, el percentatge d’endeutament es mantindrĂ  en un 40%.

El regidor d’Hisenda, Francesc Gaspar, explica que el projecte estrella serà l’arranjament del cùntric carrer Figueres. Tal com ja va avançar HORA NOVA, el carrer estarà entre cinc i sis mesos tallat per uns treballs que ja s’han adjudicat per 423.197 euros. El vial es reformarà completament i les millores permetran solucionar els problemes d’inundabilitat que hi ha a la zona.

Paral·lelament, tambĂ© continuarĂ  la millora de Palol SabaldĂČria, es millorarĂ  el camĂ­ de Mas Bonet, s’arranjarĂ  l’entorn de l’esglĂ©sia, es començarĂ  la rehabilitaciĂł del CAU, es controlaran els accessos i la climatitzaciĂł de la sala polivalent i del Centre CĂ­vic Les MĂšlies, i es continuarĂ  executant el pla de millora de la xarxa d’aigĂŒes i el pla de voreres.

D’altra banda, Gaspar destaca que, per primer cop, tambĂ© s’ha reservat una partida per impulsar pressupostos participatius. S’hi destinaran 80.000 euros en dos anys (40.000 aquest 2018 i 40.000 el 2019), i en les properes setmanes donaran a conĂšixer com anirĂ  tot el procĂ©s. A mĂ©s, tambĂ© s’aplicaran diverses mesures d’eficiĂšncia energĂštica, es continuarĂ  desplegant l’AdministraciĂł electrĂČnica i el nou web municipal, i s’aprovarĂ  un codi Ăštic i de bon govern. I a proposta del grup d’ERC, es millorarĂ  l’entorn del pavellĂł, es posaran passeres al riu Manol i s’acabarĂ  d’executar el Pla Especial dels Horts.

I deixant de banda les inversions prĂČpiament dites, en aquest pressupost tambĂ© s’han aprovat alguns augments salarials que van vinculats a la RelaciĂł de llocs de treball, en quĂš feia temps que treballava l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li