Vilafant augmenta un 40% les partides destinades a inversions

0
1368

Els comptes l’any que ve reserven 800.000 € per a obres, amb la reforma del carrer Figueres com a projecte estrella


 

El Ple de Vilafant va aprovar la setmana passada (amb els vots favorables del govern i l’abstenció dels opositors d’ERC, que van argumentar que no volen bloquejar els comptes municipals) el pressupost per al 2018, que puja a 4.921.889,57 euros. Un dels trets més destacats és que la partida destinada a executar inversions reals augmenta un 40% respecte del 2017, i s’enfila fins als 799.537 euros. Això no obstant, el percentatge d’endeutament es mantindrà en un 40%.

El regidor d’Hisenda, Francesc Gaspar, explica que el projecte estrella serà l’arranjament del cèntric carrer Figueres. Tal com ja va avançar HORA NOVA, el carrer estarà entre cinc i sis mesos tallat per uns treballs que ja s’han adjudicat per 423.197 euros. El vial es reformarà completament i les millores permetran solucionar els problemes d’inundabilitat que hi ha a la zona.

Paral·lelament, també continuarà la millora de Palol Sabaldòria, es millorarà el camí de Mas Bonet, s’arranjarà l’entorn de l’església, es començarà la rehabilitació del CAU, es controlaran els accessos i la climatització de la sala polivalent i del Centre Cívic Les Mèlies, i es continuarà executant el pla de millora de la xarxa d’aigües i el pla de voreres.

D’altra banda, Gaspar destaca que, per primer cop, també s’ha reservat una partida per impulsar pressupostos participatius. S’hi destinaran 80.000 euros en dos anys (40.000 aquest 2018 i 40.000 el 2019), i en les properes setmanes donaran a conèixer com anirà tot el procés. A més, també s’aplicaran diverses mesures d’eficiència energètica, es continuarà desplegant l’Administració electrònica i el nou web municipal, i s’aprovarà un codi ètic i de bon govern. I a proposta del grup d’ERC, es millorarà l’entorn del pavelló, es posaran passeres al riu Manol i s’acabarà d’executar el Pla Especial dels Horts.

I deixant de banda les inversions pròpiament dites, en aquest pressupost també s’han aprovat alguns augments salarials que van vinculats a la Relació de llocs de treball, en què feia temps que treballava l’Ajuntament.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li