Vilafant aprova els comptes que destinen 1,2 M€ per a inversions

0
1200

El PSC va tenir el suport d’ERC i Junts per Vilafant. Els dos regidors de Cs van votar en contra del pressupost


L’alcaldessa, Consol Cantenys, ja té pressupost aprovat per al 2020. El ple de Vilafant va donar llum verda als comptes gràcies al suport d’ERC. També hi va votar a favor la regidora de Junts i, en canvi, Cs es va pronunciar en contra. El pressupost per a aquest any puja a més de 5,7 milions d’euros, una xifra que representa un 13,3% més respecte del 2019.

Per al capítol de les inversions es destinarà una partida d’1.206.494 euros. Destaquen obres com la finalització de l’adequació de l’entorn de l’església i el CAU o la vorera del Mas Bonet. També està prevista la continuació de la millora de la xarxa d’aigua potable i de la via pública a la zona Arengada Sud. Una altra actuació serà l’adequació del pas i l’accés de vianants des de la plaça de Lluís Companys i que connecta amb el barri de l’Olivar Gran de Figueres. Enguany també hi ha previst redactar el projecte de rehabilitació del carrer Santa Llogaia, i a les Forques s’arranjarà l’entorn del pavelló Joel González. Dins de les inversions, es preveu rebre una important subvenció per a l’espai arqueològic de Palol Sabaldòria i aquesta es destinarà a fer-lo operatiu «al més aviat possible», segons el consistori. Una altra inversió serà dotar de plaques fotovoltaiques grans espais municipals. Aquesta és una de les propostes incorporades del grup d’ERC per aprovar els comptes. Els republicans també ha introduït mesures com ara augments de les partides destinades a pressupostos participatius i subvencions a les entitats. A banda, el pressupost inclou la promoció de la Fira d’Ocupació Comarcal que tindrà lloc al municipi.

Els comptes del 2020 han estat els més consensuats dels darrers anys, segons va destacar l’alcaldessa. El regidor d’Hisenda, Kiko Marín, va afegir que els números sortien sense apujar impostos. També va destacar que es preveu un endeutament en el 47,1%, per sota del 75% que marca la llei.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li