Vilafant ampliarà el cos de la Guàrdia Urbana i portarà els serveis a la zona del nou institut

0
1074

Amb els 833.722 euros reservats per a inversions, enguany també es rehabilitarà la planta baixa de Palol Sabaldòria


 

L’Ajuntament de Vilafant ha aprovat el pressupost municipal per al 2019, que supera la barrera dels 5 milions d’euros. L’últim Ple ordinari hi va donar el vistiplau amb els vots favorables de l’equip de govern (PSC) i CiU, i les abstencions d’ERC i el PP. De fet, els comptes havien estat consensuats i ja recullen aportacions dels grups municipals de l’oposició.

Un dels trets més destacats de la planificació és que el percentatge d’endeutament es mantindrà per sota del 45%, fet que permetrà afrontar projectes d’inversió per valor de 833.722,13 euros. Aquesta xifra suposa un augment del 4% respecte del pressupost del 2018.

Entre les inversions més importants, destaquen l’ampliació del cos de la Guàrdia Municipal (es crearà una nova plaça), la portada dels serveis a la zona on està previst que es construeixi el nou institut d’obra (al costat del pavelló municipal, en paral·lel a la carretera de Santa Llogaia), la millora de la xarxa d’aigües, la pavimentació de diferents carrers i rehabilitació de voreres als diferents nuclis, l’habilitació d’una nova zona d’aparcament al voltant de l’edifici de l’ajuntament, o la modernització del sistema informàtic i de subministrament elèctric al mateix edifici.

A més, també cal destacar la partida que es destinarà a rehabilitar la planta baixa de la masia de Palol Sabaldòria, així com els diners que s’han reservat per afrontar els danys causats per les riuades dels passats 16 i 17 de novembre.

NOU ESPAI ÀGORA. D’altra banda, el mateix ple va aprovar inicialment el nou pla d’ordenació urbanística (POUM) de Vilafant, que ha de regir el futur desenvolupament del municipi adequant-se a les necessitats actuals. Amb aquesta nova planificació, també es podrà executar un altre projecte important per al municipi: la remodelació de l’edifici annex al pavelló municipal Joel González. L’espai, que es batejarà amb el nom d’Àgora, esdevindrà un recinte cobert de gairebé 3.000 m2 que es farà servir per a activitats diverses, siguin culturals, festives o esportives.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li