Vilafant adquireix la rectoria a canvi de cedir solars per a pisos de lloguer social

0
455

Després de llargues negociacions, l’Ajuntament de Vilafant adquirirà la rectoria i l’hort rectoral mitjançant una permuta amb el bisbat de Girona de dues finques municipals on es construiran habitatges destinats a lloguer social. En el ple de dimecres passat es va aprovar amb el suport de tos els grups municipals l’operació.

la permuta.L’Ajuntament estava interessat des de fa temps en l’edifici i jardins de la rectoria així com en l’hort rectoral, propietat del bisbat de Girona, per destinar-los a equipaments públics i a la vegada permetre més esponjament del tramat urbà d’aquesta zona.
La rectoria i l’hort rectoral estan situats al centre del nucli antic, concretament al xamfrà del carrer Església i carrer Figueres.La rectoria té una superfície de 485m2 construïts, distribuïts en la planta baixa i pis, i l’hort de l’entorn de l’església de Sant Cebrià (conegut com el Cau) en té 757m2. La valoració d’aquestes finques és de 360.840 euros.Les finques propietat de l’Ajuntament de Vilafant són dos terrenys a la zona dels Camps d’en Fita, i Camps d’en Pineda d’una superfície de 1.619 m2 i 2.227 m2 respectivament, que es destinaran a la construcció d’habitatges socials de lloguer. Aquestes finques estan valorades en 339.504 euros. En total, el bisbat hi podrà construir 34 habitatges. De moment en el conveni signat hi ha l’establiment de compromisos i en els pròxims dies es formalitzarà l’escriptura pública.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li