Vilabertran, epicentre de la cançó poètica

0
994

Una de les novetats d’enguany, de la 27a edició, és la celebració dels 25 anys del debut del baríton alemany Matthias Goerne amb dos recitals


La Canònica de Vilabertran es converteix, la darrera quinzena d’agost, en l’epicentre de la cançó poètica. Del 17 al 31 d’agost, la Schubertíada proposa un total de 13 concerts de lied d’alt voltatge al municipi alt-empordanès. Una de les novetats d’enguany, de la 27a edició, és la celebració dels 25 anys del debut del baríton alemany Matthias Goerne amb dos recitals. Jordi Roch, president de l’Associació Franz Schubert, manifesta que: «Ell simbolitza la fidelitat a la nostra iniciativa». I és que si l’esdeveniment cuida els artistes amb una dilatada trajectòria, també vol impulsar els joves talents per projectar «una mirada al futur».

TRET DE SORTIDA. La soprano alemanya Christiane Karg inaugurarà l’edició amb motiu dels deu anys del seu primer debut. Alguns dels plats forts són les actuacions del baríton Andrè Schuen, així com la del pianista Wolfram Rieger interpretant el Cançoner espanyol, d’Hugo Wolf, al costat de dos dels millors cantants de la nova generació: la mezzosoprano Marie Seidler i el baríton Manuel Walser. Quartet Casals, tot un clàssic, abaixarà el teló l’últim dia d’agost.

MÉS ENLLÀ DE VILABERTRAN. Si el passat 14 de juny la Schubertíada va oferir el concert del Cor de Cambra de la Diputació de Girona, el pianista Paul Perera i la violoncel·lista Mar Gimferrer, amb Pablo Larraz de director, a l’Auditori Caputxins de Figueres, també arrelarà als municipis de Castelló d’Empúries i Gaubea, al País Basc.

A finals d’any i fins a la primavera del 2020, hi haurà quatre concerts a Barcelona i, com a novetat, un al Palau de la Música Catalana.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li