Viatge d’anada i tornada

0
484

L’acabament dels estudis obligatoris marca, per a la majoria dels adolescents, el començament d’una nova vida. Ja sigui perquè s’insereixen al mercat laboral o perquè comencen estudis superiors, el canvi d’etapa comporta un canvi d’hàbits, d’ambient i, en el cas dels altempordanesos, molt sovint també de residència. Però el que per a alguns és un dels moments més esperats de la seva joventut, per a d’altres no és tant positiu. No tots volen (o poden) deixar la llar familiar; i l’Ajuntament de Figueres considera que aquest èxode tampoc és bo per a la ciutat, ja que molts dels que marxen ja no tornen, amb tots els perjudicis que això comporta (menys gent, menys despeses als negocis locals, menys vida social…).
Per intentar evitar aquesta fuga de talents, el consistori ha implantat un pla d’ajuts per a l’adquisició d’abonaments de tren, vàlid tant per a l’alta velocitat com per a la mitjana distància. Està destinat a joves d’entre 16 i 25 anys que s’hagin de desplaçar cada dia a Girona o a Barcelona per estudiar, ja sigui a la universitat o per cursar cicles formatius de grau mitjà o superior.
Tres dels beneficiaris són en César Ferrera, en Joel Gantero i en Jonathan Bernal. Veïns del barri del Poble Nou, tenen 18 anys i estudien cursos formatius d’imatge i so a Barcelona (en César i en Jonathan a Gràcia, i en Joel, a plaça Catalunya-Via Laietana).
S’aixequen cada dia a les cinc del matí per agafar el tren que surt de Vilafant a les 6.30 h i arriba a Barcelona a les 7.25 h. I dijous els vam acompanyar. Normalment, durant l’hora que dura el trajecte, aprofiten per dormir o es distreuen mirant sèries amb l’ordinador. Però en aquest cas ens van explicar perquè s’han decantat per aquesta opció.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li