Via verda entre Figueres i Vilamalla

0
644

L’obra impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat passarà a mans de Figueres per al seu manteniment sempre que els treballs estiguin ben executats, segons s’especifica en un punt aprovat en el ple


Figueres ha aprovat la modificació d’un acord de ple del 2019 sobre un tram de via verda a la C-31, que enllaçarà el terme municipal figuerenc amb el de Vilamalla. El ple d’aquest dilluns va donar llum verda al punt en el qual s’especifica que el tram passarà a mans de Figueres per al seu manteniment, sempre i quan l’obra estigui ben executada. Els treballs estan impulsats pel Departament de Territori i Sostenibilitat i un cop executats es recepcionaran a la Diputació de Girona i als ajuntaments perquù se’n facin càrrec.

La Generalitat ha licitat per 1.485.087,97 € (IVA inclĂČs) l’obra de creaciĂł d’aquesta via. Els treballs tenen una durada de sis mesos i formen part d’un projecte per crear una via verda entre Verges, al Baix EmpordĂ , i Figueres. La via verda discorrerĂ  al l’entorn de la C-31, que enllaça l’Alt amb el Baix EmpordĂ . De fet serĂ  paral·lela a la carretera i en alguns trams passarĂ  pel voltant del riu Manol. La via haurĂ  de sortejar zones transitades com la del Pont del PrĂ­ncep, a prop d’un dels accessos a Figueres.

EL TRAÇAT. El recorregut serĂ  per a vianants i ciclistes i començarĂ  on actualment acaba el carril bici, a la GIV-6228 a tocar la indĂșstria Cahors, a Vilamalla. AquĂ­ la via verda discorre per la vorera actual que s’amplia fins a 2,5 metres. Una vegada travessat el pas de l’N-II, continua per la GIV-6228. La via haurĂ  de passar per sota el viaducte existent de la lĂ­nia del TAV i una vegada travessada la C-31, creuar el riu Manol mitjançant una passera, aprofitant la fonamentaciĂł d’un pont que va quedar en desĂșs i que es va demolir. Des d’aquest punt passarĂ  per sota la lĂ­nia del tren convencional i, mĂ©s endavant, pel Rec del Mal Pas, arribarĂ  fins al carril bici que ja hi ha a la ronda Sud.

Pel que fa la licitaciĂł, les ofertes s’han de presentar abans del 18 de gener. A partir d’aquĂ­ s’adjudicaran els treballs per aquest nou tram de la via verda. L’objectiu Ă©s donar una alternativa sostenible de mobilitat i a la vegada potenciar els recorreguts que passen per entorns naturals. Es tracta de posar en valor aquests espais. En el cas de Figueres, el ple va donar conformitat a les observacions dels tĂšcnics municipals perquĂš l’obra s’entregui en condicions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li