Via verda entre Figueres i Vilamalla

0
915

L’obra impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat passarà a mans de Figueres per al seu manteniment sempre que els treballs estiguin ben executats, segons s’especifica en un punt aprovat en el ple


Figueres ha aprovat la modificació d’un acord de ple del 2019 sobre un tram de via verda a la C-31, que enllaçarà el terme municipal figuerenc amb el de Vilamalla. El ple d’aquest dilluns va donar llum verda al punt en el qual s’especifica que el tram passarà a mans de Figueres per al seu manteniment, sempre i quan l’obra estigui ben executada. Els treballs estan impulsats pel Departament de Territori i Sostenibilitat i un cop executats es recepcionaran a la Diputació de Girona i als ajuntaments perquè se’n facin càrrec.

La Generalitat ha licitat per 1.485.087,97 € (IVA inclòs) l’obra de creació d’aquesta via. Els treballs tenen una durada de sis mesos i formen part d’un projecte per crear una via verda entre Verges, al Baix Empordà, i Figueres. La via verda discorrerà al l’entorn de la C-31, que enllaça l’Alt amb el Baix Empordà. De fet serà paral·lela a la carretera i en alguns trams passarà pel voltant del riu Manol. La via haurà de sortejar zones transitades com la del Pont del Príncep, a prop d’un dels accessos a Figueres.

EL TRAÇAT. El recorregut serà per a vianants i ciclistes i començarà on actualment acaba el carril bici, a la GIV-6228 a tocar la indústria Cahors, a Vilamalla. Aquí la via verda discorre per la vorera actual que s’amplia fins a 2,5 metres. Una vegada travessat el pas de l’N-II, continua per la GIV-6228. La via haurà de passar per sota el viaducte existent de la línia del TAV i una vegada travessada la C-31, creuar el riu Manol mitjançant una passera, aprofitant la fonamentació d’un pont que va quedar en desús i que es va demolir. Des d’aquest punt passarà per sota la línia del tren convencional i, més endavant, pel Rec del Mal Pas, arribarà fins al carril bici que ja hi ha a la ronda Sud.

Pel que fa la licitació, les ofertes s’han de presentar abans del 18 de gener. A partir d’aquí s’adjudicaran els treballs per aquest nou tram de la via verda. L’objectiu és donar una alternativa sostenible de mobilitat i a la vegada potenciar els recorreguts que passen per entorns naturals. Es tracta de posar en valor aquests espais. En el cas de Figueres, el ple va donar conformitat a les observacions dels tècnics municipals perquè l’obra s’entregui en condicions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li