Vetllant pel comerç de proximitat

0
1150

Figueres, Roses, Castelló, la Jonquera i Llançà participen a la iniciativa, impulsada pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà


 

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà impulsa un pla per consolidar el comerç de proximitat a cinc municipis de la comarca: Figueres, Roses, Castelló d’Empúries, la Jonquera i Llançà, que des d’aquest mes de gener compten amb un agent d’ocupació i desenvolupament local (AODL) que ha estat contractat per a l’àrea de Promoció Econòmica. En concret, aquesta iniciativa s’inscriu en les pautes descrites al Projecte de Desenvolupament Comercial de la comarca que es va aprovar l’any passat.

Els cinc municipis implicats formaran part d’un projecte que tindrà un objectiu precís: impulsar una sèrie de mesures per consolidar els comerços de proximitat com a referents de compra per la població. Així, el tècnic contractat per l’Administració comarcal haurà de treballar en cooperació amb les diferents àrees de Promoció Econòmica dels consistoris, amb les associacions de comerciants i amb els comerciants no associats per tal d’assolir les millores desitjades.

LES ACCIONS. Algunes de les accions que han de servir per millorar la competitivitat del sector són la revisió i ampliació de l’oferta formativa del sector comercial; el condicionament d’espais urbans per tal de fer-los més atractius; la creació d’una Taula Comarcal de Comerç amb la participació de polítics, associacions de botiguers i de consumidors, o la realització de campanyes de sensibilització cap al comerç local.

Amb una mitjana de 3.374,19 m2 d’establiments per cada 1.000 habitants, l’oferta comercial de l’Alt Empordà se situa molt per sobre de la mitjana catalana (1.767,94 m2). Això s’explica, en gran mesura, per la situació geogràfica del territori i per la potència dels municipis turístics.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li