Vergonya marítima?

0
1094

El temps d’aquesta temporada d’estiu no és del tot favorable per a les embarcacions d’oci de la Costa Brava. Tot i això, sí que hi hagut dies bons per fondejar i gaudir de banys en els paratges empordanesos. Ha estat precisament en aquests moments puntuals en els quals han saltat les alarmes per la saturació en algunes cales. D’exemples se’n podrien posar diversos, però ha estat la denúncia de Francesc Larrauri, pilot de la Marina Mercant i resident de manera temporal a l’Escala, que ha tornat a posar sobre la taula una problemàtica que va en augment.
Francesc Larrauri denuncia, a través d’una carta oberta, la seva experiència de fa uns dies a cala Farriol, entre els municipis de l’Escala i l’Estartit però al terme de Torroella de Montgrí. Aquest veí de l’Escala explica que van decidir passar un dia de platja i anar a peu fins a la cala però que “al arribar hi havia més barques de les que el sentit comú mariner hi pot encabir perquè no hi hagi una desgràcia, fins i tot tipus mallorquines varades a la mateixa platja”. Segons el denunciant, van comptar fins a 32 embarcacions, un fet que ha qualificat de “vergonya marítima pels qui comanden les embarcacions, pel poc respecte als banyistes (…) amb el risc de ferir-los amb les cadenes i les sirgues”. Larrauri també denuncia que s’hagin varat naus en la canal de la cala, “amb tot el que això significa d’ocupació il·legal d’espai de costa i vergonya marítima per la pobra litúrgia marinera que posseeixen”. Amb tot això, s’acusa les autoritats competents de no posar-hi mesures.
HORA NOVA ha parlat amb responsables del sector nàutic, els quals prefereixen restar en l’anonimat; malgrat això, han defensat que en general les embarcacions respecten les regulacions. Es diu que a “la Costa Brava queda molt poc espai desregulat i ja hi ha límits a les embarcacions recreatives, però hi ha moments de l’any en que sí que hi ha saturació, tant de patins, com d’embarcacions o de banyistes que van a peu”. Es considera que aquestes situacionses donen molt poques vegades a l’any i s’afegeix que “tot turista és vàlid tant a terra, mar com a muntanya”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li