Verema amb millor temperatura

0
629

La recollida es fa en horari nocturn per evitar la calor i el raĂŻm arriba en millors condicions al celler


Cala Jóncols, a Roses, ha decidit iniciar la verema d’enguany a la seva vinya adaptant els horaris a l’actual situació d’altes temperatures a causa del canvi climàtic. Amb l’ajuda de focus i frontals, l’equip, format per una vintena de persones, va començar a feinejar a la vinya poc abans de fer-se fosc i fins entrada la matinada.

La verema nocturna ha permès recollir 2.700 quilos de raïm d’una gran qualitat, amb penjolls més petits però espessos i turgents. Els responsables de l’Hotel Cala Jòncols fan un balanç positiu de la verema nocturna perquè «no només s’ha pogut controlar millor el procés de fermentació de la fruita sinó que, a més, s’ha obert a la participació dels clients de l’hotel que s’hi han volgut implicar gaudint de l’experiència d’una verema en família i amb una temperatura agradable».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li