
La recollida es fa en horari nocturn per evitar la calor i el raĂŻm arriba en millors condicions al celler
Cala Jóncols, a Roses, ha decidit iniciar la verema d’enguany a la seva vinya adaptant els horaris a l’actual situació d’altes temperatures a causa del canvi climà tic. Amb l’ajuda de focus i frontals, l’equip, format per una vintena de persones, va començar a feinejar a la vinya poc abans de fer-se fosc i fins entrada la matinada.
La verema nocturna ha permès recollir 2.700 quilos de raĂŻm d’una gran qualitat, amb penjolls mĂ©s petits però espessos i turgents. Els responsables de l’Hotel Cala Jòncols fan un balanç positiu de la verema nocturna perquè «no nomĂ©s s’ha pogut controlar millor el procĂ©s de fermentaciĂł de la fruita sinĂł que, a mĂ©s, s’ha obert a la participaciĂł dels clients de l’hotel que s’hi han volgut implicar gaudint de l’experiència d’una verema en famĂlia i amb una temperatura agradable».
Leave a Reply