Verema 2022: raïm petit, però de qualitat

0
826

La sequera fa que aquest 2022 la verema comenci prop de deu dies abans, tot i això, des del Consell Regulador auguren una bona collita


 

La sequera és una de les protagonistes del 2022 en diferents àmbits i, com no podia ser d’altra manera, juga un paper d’allò més important en l’agricultura. Enguany, la sequera és el que ha marcat que la verema 2022 s’avanci prop de deu dies. La setmana passada, els cellers de la Denominació d’Origen (DO) Empordà van començar a veremar, collint les varietats primerenques, com el moscatell de gra petit i alguna varietat blanca i negra per a l’elaboració de vins escumosos. Tal com apunten des de la DO Empordà, la verema s’ha posat en marxa abans a causa de les altes temperatures registrades aquest estiu que han fet madurar abans el fruit. El gruix de la producció, garnatxes i carinyenes, es collirà durant aquest mes i durant el setembre i s’augura que la campanya s’acabi a principis d’octubre.

EL BO I DOLENT DE LA SEQUERA. Com hem dit, la sequera ha fet que els cellers de la comarca i de la comarca veïna comencin la verema uns deu dies abans, però tot i l’estrès hídric que pateixen la majoria de ceps de la denominació, l’estat de les vinyes és avui en dia «excel·lent i el fruit està molt sa», desgranen des del segell. I, de fet, la campanya d’enguany s’ha caracteritzat justament per la manca de problemes sanitaris a les vinyes. Tot i que els ceps venen carregats d’un gran nombre de raïms, les poques pluges registrades han minvat el seu creixement i el gra és més petit de l’habitual.

ELS SENGLARS. La presència d’aquest animal als conreus és un altre dels problemes que tenen els productors de casa nostra. Des de la DO Empordà expliquen que alguns viticultors de la zona han hagut d’avançar la verema per evitar quedar-se sense collita a causa de les destrosses que provoquen els porcs senglars a les vinyes, ja que la sequera també ha fet que no trobin menjar. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li