Usuaris de l’alta velocitat a la comarca faran pressió per a la millora del servei

1
1195

Els impulsors de la iniciativa estan recollint suports per demanar accessos més dignes a l’estació i millors horaris


Les queixes ja es van deixar sentir fa dies amb l’entrada en servei de l’Euromed des de l’estació de Figueres-Vilafant. Ara, però, els usuaris professionals de l’alta velocitat des de l’Alt Empordà fins a Barcelona, Madrid i França ja han dit prou. Acumulen altres reivindicacions de fa temps i amb el reforç, ara, del servei de trens del corredor mediterrani creuen que estan encara més perjudicats. Per aquest motiu, alguns usuaris s’estan agrupant en una plataforma per fer sentir la seva veu. Es preveu que en els pròxims dies es reuneixin per decidir mesures pressió.

A l’espera de concretar-se detalls, la nova plataforma està aplicant el sistema de boca-orella per sumar adhesions. Com a reivindicacions hi ha «demanar la millora dels accessos a l’estació de Figueres-Vilafant i els seus serveis».

L’EUROMED. Fa aproximadament un mes que va entrar en servei l’Euromed que connecta Figueres i Girona amb CastellĂł, València i Alacant. La possibilitat de trajecte ja existia però ara la connexiĂł Ă©s directa i no cal canviar de tren a Barcelona, com abans. El nou servei del corredor mediterrani va comportar canvis en els horaris de l’alta velocitat. Renfe va suprimir tres dels AVEs que feien el trajecte Figueres-Vilafant-Madrid. A canvi d’això es van incorporar quatre trens amb destĂ­ al PaĂ­s ValenciĂ . Hi ha les mateixes freqüències però canvis d’horari. A mĂ©s, viatjar amb tren Euromed resulta mĂ©s car que amb el servei Avant i Ave. A tot això s’hi han sumat els retards que pateixen els trens que a la tarda venen de Barcelona amb destĂ­ a Girona i Figueres, un fet que de retruc provoca cues a les estacions.

RENFE. El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, en declaracions a l’ACN, ha admès que els nous serveis d’Euromed «van començar amb mal peu perquè ho van fer una setmana abans del temporal Gloria, que va provocar molts problemes tant a Catalunya com al País Valencià. No només amb els Euromed que passen per la variant de Vandellòs, sinó també amb la resta de serveis com rodalies i regionals». Carmona, però, assegura que «una vegada passat el temporal, el servei es dona amb relativa normalitat».

Cada dia, de Figueres-Vilafant, surten Euromed a les 7.10, les 9.10, les 13.10 i les 17.10. En sentit contrari, hi ha dues freqüències diàries. La primera arriba a Barcelona a les 9.55 i la segona, ho fa a les 19.05. Pel que fa als retards, Renfe assegura que estan fent seguiment «per donar el millor servei» D’altra banda, Renfe diu que està «atenta» a altres peticions. Els usuaris gironins de l’AVE fa temps que es queixen de la falta de servei entre les 19.25 i les 21.40 des de Barcelona fins a Figueres.

1
Leave a Reply

avatar
1
0
0
 
1
LLUĂŤS
   
El més nou Més antic Més votat
Notificar-li
LLUĂŤS
Convidat
LLUĂŤS

Jo tambĂ© en soc un perjudicat del servei diari Figueres-BCN, i voldrĂ­a contactar amb d’altres.