Urbanisme s’oposa a la ubicació de la futura planta de tractament de purins de Capmany

0
415

Dimecres, la Comissió d’Urbanisme de Girona va denegar la instal·lació d’una planta de producció de biogàs a partir de purins en uns terrenys propers al veïnat de la Vall, al sud de Capmany. Els motius són dos: perquè el projecte no està vinculat a una granja de porcs, condició sine qua non per autoritzar-la, i perquè es troba en sòl de protecció especial i al límit d’una zona inclosa a la Xarxa Natura 2.000. Ara, l’empresa APERGAS (Aprofitaments Energètics del Gas), els impulsors de la planta, té l’opció d’iniciar de nou el procés administratiu del projecte, però canviant la ubicació de la futura instal·lació.
Pel que fa als veïns del municipi que s’oposen a la construcció de la planta, celebren la notícia i insisteixen que "si es fa d’una altra manera, d’acord amb la llei aprovada a l’estiu, hi donarem suport. Però així no, perquè ara s’ha fet d’amagatotis", argumenta Josep Caixach, veí de Capmany. Caixach també ha explicat que una quarantena d’habitants del poble, i contraris al projecte, es constituiran en una associació de veïns “amb la voluntat d’evitar situacions com aquesta i collar més l’Ajuntament”.
En referència a la resolució, la Comissió d’Urbanisme de Girona veuria el projecte viable si es dugués a terme en un altre emplaçament. I és que segons el Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines, el sòl escollit té una protecció especial i, a més, es troba al límit de la Xarxa Natura 2.000, per la qual cosa és d’alt valor ecològic i connector.

el projecte. Es trobava en la fase de tramitació administrativa, que es podria haver allargat un any. En el cas que hagués prosperat, es preveia obrir la instal·lació l’any 2012.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li