Urbanisme no accepta el projecte d’hotel a la Farinera de Sant Lluís de Pont de Molins

0
1905

Urbanisme ha decidit suspendre l’aprovació de la iniciativa perquè l’espai es troba en zona inundable


La darrera comissió territorial d’Urbanisme, que aquest cop s’ha reunit a l’Escala, ha tombat el projecte de construir un hotel a Pont de Molins. La zona escollida pels promotors era l’entorn idíl·lic de l’edifici històric de la Farinera de Sant Lluís. Urbanisme ha decidit suspendre l’aprovació de la iniciativa perquè l’espai es troba en zona inundable.

L’edifici de la Farinera de Sant Lluís és una construcció històrica del segle XIX, que és a tocar de l’N-II. Actualment, l’espai rehabilitat acull la celebració de casaments i altres esdeveniments.

SÍ, A L’OBSERVATORI. Tira endavant, d’altra banda, la construcció de l’observatori astronòmic d’Albanyà dins els terrenys del càmping Bassegoda Park. La iniciativa que pretén ser la més important de la demarcació pel que fa a instal·lació d’aquest tipus es podria inaugurar el pròxim 1 de juliol. Per aquestes dates es preveu que el municipi aconsegueixi el primer reconeixement internacional de cel fosc de tot l’Estat. Es tracta de la distinció de la IDA (International Dark Sky Association). El càmping albanyenc, però, ja va aconseguir el 2015 el segell de l’associació Starlight amb seu a les Canàries. El reconeixement està avalat per la Unesco dins el programa MaB (Home i Biosfera).

EL PORT DE LA SELVA. La comissió d’Urbanisme també ha aprovat definitivament el Pla especial del port del Port de la Selva. L’àmbit ocupa una superfície de gairebé 165.000 m2, dels quals 37.849 es troben a la part de terra i altres 126.963 m2, a l’aigua.

Els objectius del Pla són la zonificació i regulació dels usos admesos i la potenciació de la nàutica, entre altres activitats. També s’aborda el tema de la dotació de serveis, la integració del port amb el poble, la millora de les connexions per a vianants i la implantació de mesures ambientals.

Pel que fa a la zona de terra, es reorganitzaran els accessos al dic de recer; s’ordenarà la zona tècnica situada al moll Gross; s’urbanitzarà el moll d’en Balleu, i es reordenaran els edificis de restauració situats a la platja de l’Escar i al passeig de Josep Vicenç Foix.

La reunió de la comissió territorial d’Urbanisme de Girona a l’Escala va tenir lloc dijous passat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li