Uns vins d’allò més ‘cools’

0
1140

La periodista i editoria Jancis Robinson lloa els vins locals al Financial Times: «L’Empordà està definitivament en marxa. Ja ha superat el seu coqueteig amb les varietats internacionals i ara se centra en les dues varietats més plantades, totes dues locals, la garnatxa i la carinyena»


Els vins de la DO Empordà cada vegada són més reconeguts arreu. La seva transcendència, fins i tot, ha arribat al Financial Times, concretament de la mà de la reconeguda experta en vins Jancis Robinson, que aquest mes de setembre ha publicat un article titulat Cool Catalans, on lloa els vins empordanesos. En concret, la periodista i editora recull en el seu text les impressions buidades arran de la seva visita, aquest estiu, a les vinyes locals, on va tastar una àmplia selecció de vins.

Robinson valora en especial l’aposta dels cellers de casa nostra per les varietats tradicionals com ara la garnatxa i la carinyena: «L’Empordà està definitivament en marxa. Ja ha superat el seu coqueteig amb les varietats internacionals i ara se centra en les dues varietats més plantades, totes dues locals, la garnatxa i la carinyena». A més, l’autora també remarca els dolços, assegurant que es troben entre els millors vins de la denominació.

«IMPRESSIONANT». Robinson també defineix com a «impressionant» el nombre de vinyes velles que hi ha a la DO, amb un 60% de tots els ceps que tenen més de trenta anys, un 16% amb més de seixanta anys i un 7% amb més de vuitanta.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li