Uns àngels vestits de policies

0
1034

Un noi de 25 anys es volia treure la vida, però gràcies a l’alerta de la seva mare i a les dades d’ubicació del telèfon mòbil, dos agents i dos efectius dels Bombers van localitzar-lo. La reanimació va ser possible


No sempre la feina de la policia és agraïda i d’històries se’n viuen moltes. De vegades agradables i d’altres, no tant. En aquest cas, però, es podria parlar d’un final feliç, d’un bon desenllaç. Va ser fa uns dies en un rescat protagonitzat per en Rubén i la Sandra, dos agents dels Mossos d’Esquadra que van salvar la vida a un jove de 25 anys in extremis.

L’ALERTA. Els fets van tenir lloc la matinada del 3 de maig, quan agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Figueres van anar al carrer Via Làctia, ja que una dona havia trucat a emergències demanant ajuda perquè el seu fill es volia treure la vida. Quan els agents van arribar al lloc la mare del jove els va explicar que ell mateix havia enviat un missatge al telèfon d’un familiar dient que volia manllevar-se la vida, també adjuntava una nota de comiat, la fotografia d’una corda i la ubicació d’on pretenia fer-ho.

LA TECNOLOGIA, CLAU. Els agents van demanar el telèfon mòbil a la mare per tal de trobar el seu fill al més ràpid possible. Juntament amb dos efectius del Cos de Bombers van iniciar la recerca a través d’un camp seguint la ubicació que els marcava el telèfon mòbil. La localització els va portar fins a un camp sembrat, un canyissar i una zona d’arbres. Mentre feien la recerca els agents van sentir les trencadisses d’unes branques i uns sorolls d’ofegament. S’hi van adreçar corrents, i en aproximar-se, van veure un jove que penjava d’un arbre, i que ja no es movia. Un dels bombers es va enfilar a l’arbre per tallar la corda mentre la patrulla, formada per un mosso i una mossa, i un altre bomber, li aguantaven les cames per evitar l’ofegament. De seguida van poder baixar el cos del jove fins al terra. El noi estava inconscient, de manera que la mossa li va començar a realitzar els massatges de reanimació cardiopulmonar, mentre que el seu company anava a buscar els serveis mèdics per tal d’acompanyar-los fins al lloc.

El jove va començar a respirar i quan van arribar els serveis sanitaris el van assistir. Mentre era atès pels Serveis d’Emergències Mèdiques els mossos i els bombers van obrir camí entre el canyar per treure el ferit amb la llitera fins a l’ambulància i traslladar-lo a l’hospital de Figueres.

L’endemà, els agents van fer el seguiment del cas. Es van informar de com estava el jove de salut i van saber que li havien salvat la vida. El noi havia estat traslladat a l’hospital de Santa Caterina de Salt.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li