Uns 70 professionals de la comarca ja es formen per anar a treballar a França

0
492

El fenòmen va en augment. Cada vegada són més els professionals de la comarca que decideixen exercir la seva activitat a França. Fa quatre anys, l’esclat de la bombolla immobiliària va obrir una via laboral més enllà de la frontera. Semblava un fet temporal, però la crisi encara no ha vist el final del túnel i ara desenvolupar activitat econòmica al país veí és per a molts altempordanesos més que una sortida d’emergència.
Fa unes setmanes s’organitzava a Figueres una jornada informativa per a professionals de la comarca que volen tenir o tenen activitat econòmica a França.
Sota el títol “El mercat francès: una oportunitat per a les empreses. Conseqüències jurídiques, fiscals i laborals”, l’assessoria d’empreses TAX juntament amb el Consell Comarcal van aconseguir aplegar una setantena d’empresaris. Francesc Pérez, director de TAX Figueres i Antoine Barrionuevo, advocat, van ser-ne els ponents.

PROXIMITAT i perfils. Francesc Pérez diu que hi ha molta “inquietud” per desenvolupar activitat al país veí. “La situació aquí encara és força complicada i el tema de la proximitat és molt important perquè tenim la frontera a 20 quilòmetres o a tocar mateix”, afegeix Pérez. En la qüestió dels perfils professionals es torna a constatar que “gairebé tots estan relacionats amb l’àmbit de la construcció”. Es tracta d’arquitectes, aparelladors, geòlegs, assessors i operaris especialistes del mateix ram i que poden oferir serveis molt concrets amb poca oferta a l’altra banda de la frontera.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li